Otišao je van Beograda, a sve stvari im ostavio: Beograđanin otkrio za koliko novca je iznajmio stan Rusima

Na društvenim merežama i dalje je aktuelna tema na koji način državljani Srbije ostvaruju jako velike prihode od izdavanja stanova Rusima i Ukrajincima. Upravo je ova objava jednog građanina Srbije o tome da je izdao stan Rusima, izazvala veliki broj reakcija ljudi.

Jedan muškarac iz Beograda koji nije želeo da objavi ime, na forumu „Redit“ naveo je kako je izdao stan Rusima, a zatim i kako je spreman da odgovori na sva pitanja koja drugi članovi foruma imaju. Zbog toga je objava ovog mladića, privukla toliku pažnju korisnika „Redita“.

„Izdao sam stan Rusima, nije uopšte šala. Evo pitajte šta vas zanima.“, napisao je on. Nekoliko prvih pitanja bila su na koji vremenski period je izdao, ali i da li im je uzeo depozit. „Samo depozit su ostavili i to u visini jedne kirije, 600 evra mesečno“, odgovorio je.

Mnogi korisnici interesovali su se da li su stanari prijavljeni, kao i da li on kao stanodavac plaća porez na rentiranje stana. „Teret poreza je na stanarima, a oni ne zele da plate porez, sve je prijavljeno po propisu“, rekao je on.

Jedan mladić postavio je pitanje želeći da mu razreši još neke nedoumice.

„Siguran? Zar ne treba da platiš porez na zaradu? Jesi li imao problem da prijaviš strance na adresi i šta jepotrebno od papirologije?“, bilo je njegovo pitanje. Stanodavac je objasnio da je u slučaju plaćanja poreza, visina kirije tada veća.

„Sve sam ih regularno prijavio. Pa siguran sam da ne bih izdao za 600 evra ukoliko bih morao da dam 20%, onda bih izdavao za 720“, rekao je.

Naredno pitanje vezano je za same stanare – čime se bave, koliko ostaju, kao i kako mu se čine kao osobe.

„Oni se bave programiranjem, potpisali smo ugovor na godinu dana, pa videćemo, 600 evra je kirija, nisu dali ništa unapred osim depozita. Izgledaju dosta fino i pristojno“, napisao je on ukratko. Kvadratura, lokacija,kao i gde on živi nakon što je iznajmio stan Rusima, bila je tema narednihpitanja.

„Dobra lokacija, Novi Beograd, 50 kvadrata. Iselio sam se iz stana i sve im ostavio. Nameštaj, internet, mislim da svoje nisu doneli ništa, osim sto su kupili novi krevet. Ja sam se iselio iz tog stana da bih izdao, prešao sam u kuću na 20 kilometara od Beograda“, rekao je tada.

U mnogim narednim komenatrima, ovaj mladić je uglavnom dobijao uvrede, međutim bilo je i onih koji su poput njega takođe iznajmili stan Rusima, pa su pisali i svoja iskustva.

„Imam i ja podstanare Ruse. Stan je 50 kvadrata, u Novom Sadu je, košta 350 evra i na odličnoj je lokaciji. Imali smo bukvalno 10 kandidata (što parova, što porodica) koji traže stan, ali smo se odlučili za one koji su nam ostavili najbolji utisak. Momak je inženjer zvuka, devojka nešto slično, nisam ukpirao šta radi konkretno, ali generalno su mnogo fini“, odgovorio je jedan stanodavac koji je Rusima takođe izdao stan.

Izvor: mondo.rs