On je rekorder po neplaćenim kaznama: „Ja vozim, oni pišu“ – Dužan državi 140.000 evra, a sve je počelo pre 24 godine

Sarajlija Faruk Jazvin postavio je rekord po broju neplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje pa je sada državi dužan neverovatnih 280.000 maraka, odnosno 143.000 evra. On je apsolutni rekorder po neplaćenim saobraćajnim kaznama u BiH.

Njegovo ime zbog toga je često u fokusu javnosti, na naslovnicama portala, novina… Dug iz godine u godinu raste, a on je objasnio zbog čega je to tako. Faruk kaže da mu je obraz čist i otkriva da je sve počelo pre 24 godine kada je naučio da vozi automobil, ali vozačku dozvolu nikada nije dobio.

„Počelo je sve neke 1998. godine, kada sam počeo da vozim. I danas vozim, naučim testove i odem na lekarski i ne mogu da prođem zbog moje distrofije mišića. Nisam uspeo da naiđem na razumevanje da dobijem taj dokument, koji bih voleo sad da imam i voleo bih da imam vozačku“, ispričao je Faruk.

Kako dodaje, drugih prekršaja nema, osim što nema vozačku i vozi neregistrovani automobil, a on mu je neophodan.

„Moja prodavnica odavde je jedno 500 metara, ja sa svojom distrofijom ne mogu, a supruga sa šiz0frenijom ne može još gore. Znači ako ne odemo sa autom moramo nekoga da zamolimo, za taksi pare nemaš uvek“, kaže on.

Faruk želi da dobije priliku da polaže testove, koje kako kaže, napamet zna, i da dobije lekarsko uverenje.

„Od tri moguća pečata mi treba samo jedan i završeno. Mogao sam da je kupim, ali nisam htio. To neko falsifikovanje dokumenata, neću ni to. Imao sam ponuda, ali ne želim. Čistog obraza vozim i voziću“, iskren je Sarajlija.

Ne krivi ni državu ni policiju, svi rade svoj posao, kaže Jazvin.

„Svi su strašni momci, rade svoj posao. Ja vozim, oni pišu. Ja vozim, oni pišu. Tim ljudima se nema šta reći. Ne dao Bog da ih nema“, rekao je on.

Iz MUP-a Sarajevske županije zatražili su dopuštenje da Faruku oduzmu automobil kojim je počinio prekršaje, ali opštinski sud za to još nije dao saglasnost.

Izvor: mondo.rs