Novinar na Mundijalu žestoko pecnuo Švajcarca: „Šaćiri, ti si iz Srbije!“ – Njegova reakcija iznenadila mnoge

Đerdan Šaćiri, reprezentativac Švajcarske, ozloglašen u domaćoj javnosti zbog negativnih izjava o Srbiji, imao je neočekivanu reakciju sa novinarima u Kataru.

Naime, jedan predstavnik medija iz Bangladeša poručio je Šaćiriju da dolazi iz Srbije, a krilni as praktično nije reagovao, već je ljubazno odgovorio na pitanje o „internacionalnom“ sastavu reprezentacije Švajcarske.

Novinar je govorio o velikom broju reprezentativaca Švajcarske koji su u tu zemlju došli „sa strane“, pa je Šaćirija, koji je inače rođen u Gnjilanu, podsetio da „dolazi iz Srbije“.

Nekadašnji fudbaler Liverpula nije imao reakciju kakvu bi očekivali mnogi, s obzirom na to da znamo njegovo ponašanje pre samo četiri godina na Mundijalu u Rusiji.

Šaćiri se čak i slikao sa novinarom iz Bangladeša koji je objasnio da nije imao želeo nikoga da provocira, već ga je samo zanimalo mišljenje o velikom broju „stranaca“.

„Trener je već rekao da ima mnogo imigranata u Švajcarskoj i ima nas zaista različitih nacionalnosti, ali igramo za Švajcarsku i dajemo sve od sebe za našu zemlju. Uživam u svakoj utakmici, svaka utakmica za Švajcarsku je za mene posebna. Lepo je videti toliko naših navijača, uvek je lepo da zemlja koja ima dosta stranaca može da ima uspešan fudbalski državni tim. Nije to nešto što se svakoga dana vidi.“, izjavio je Šaćiri.

U ponedeljak u 17 časova će reprezentacija Švajcarske igrati utakmicu drugog kola Svetskog prvenstva protiv Brazila.

Nakon pobede protiv Kameruna, tj. trijumfa Brazilaca protiv Srbije, Švajcarska i Brazil za sada dele prvo mesto sa tri boda.

Izvor: kurir.rs