„Novak je posebna liga za mene“: Janik Siner sa peharom u rukama priznao koliko se divi Đokoviću

Mladi italijanski teniser Janik Siner osvojio je svoji prvi Grend slem i sa peharom u ruci govorio za medije. Siner se prošetao po čuvenoj Kraljevskoj botaničkoj bašti u Melburnu sa Norman Bruks trofejem, gde je posle osvajanja Australijan opena organizovano tradicionalno fotografisanje šampiona sa peharom.

„Osvajanje prvog Grend Slema ovde u Melburnu u meni je izazvalo neverovatna osećanja, ali već od danas se vraćamo režimu dan-po-dan“, rekao je Janik Siner po okončanoj foto-sesiji.

Da li je možda pomislio na to da je Novak Đoković deset puta osvajao ovaj turnir – usledilo je pitanje?

„Novak je posebna liga u odnosu na mene, a ja sam izuzetno srećan i sa ovim jednim“, kroz osmeh kaže Janik. Upitan da li je za ideju da se ubuduće uvede igrajući nec na servisu, Siner je jasan:

„Ja nisam neko ko voli da priča o tome šta treba menjati. Igrali smo sa tim pravilom na Nekst Džen turniru, i razumem da je važan razlog za to iskustvo publike. Tenis je sport sa dugom tradicijom pravila, pa hajde da vidimo šta budu odlučili oni koji su pozvani da se time bave“, odgovorio je Siner, koji se osvrnuo i na novo rivalstvo u tenisu koje se rađa sa Karlosom Alkarazom.

„Alkaraz i ja smo veliki rivali na terenu a prijatelji van njega, i taj odnos pomaže obojici da se dalje razvijamo. Pored nas ima puno mladih igrača koji su veoma konkurentni i biće veoma zanimljivo pratiti smer u kome će se tenis razvijati“, kaže Italijan, koji se nadovezao i na svoje početke u tenisu.

„Do 13. godine sam trenirao paralelno fudbal, tenis i skijanje – pa su onda otpali fudbal kao timski sport i skijanje kao sport u kome ne smete da napravite grešku. Tenis podnosi greške, a u mentalnom smislu omogućava da kreativno razmišljate o tome kako da se postavite prema izazovima – i roditelji su me podržali u mom izboru“, kaže najmlađi osvajač AO od Novaka Đokovića 2008.

Izvor: telegraf.rs