Andrija Milošević zanemeo od bola: „Zajedno probasmo sve – I klasići, i drugari, i ljubavnici“

Crnogorska glumica Ivana Mrvaljević, koja je preminula u 47. godini nakon borbe sa teškom bolešću, sahranjena je juče na Cetinju. Potresnim objavama oprostile su se njene kolege i druge poznate ličnosti, među ostalima i Sloboda Mićalović, Mima Karadžić, a emotivnu posvetu napisao joj je i Andrija Milošević.

„Pričaću vam priču o prvih 12. Ona je bila jedna od njih. Bila i biće. Ej , gdje smo sve bili,i kuda se sve pentrali, za tako malo godina. Klasići, drugari, ljubavnici.

Put mladosti, rezi svojim mjehurićima, sladi i lijepi dušnik ukusom koji mami halapljivost. Zajedno probasmo sve. Miješasmo suze i riječi, pravismo torte od nada.

Mala grupa u malom mjestu, pričala je prva ono što prije niko nije, priče koje mještani nikada nisu čuli. Strpani u domske sobe, hranjeni onim što ima, tjerani da vjeruju. Vjera. Istina. Radnja. Čudna djeca, čuda su stvarala. Glumci. Magičari. Maglonosci. Tako je bilo. Hladne kosti, a srce vrelo. U tome balans naći. Zatvorim oči, prizovem ih redom, uvijek kada mi treba pomoć“, napisao je Andrija uz fotografiju prijateljice.

Ivana Mrvaljević, koju pamtimo kao jednu od najznačajnijih crnogorskih glumica svih vremena, rođena je 1976. godine na Cetinju. U rodnom gradu je 1999. godine završila Fakultet dramskih umetnosti u klasi Bora Stjepanovića.

Od tada je bila i članica ansambla Gradskog pozorišta, a kasnije je magistrirala produkciju u Torinu. Još tokom studentskih dana ostvarila je više uloga, no one najznačajnije, kako u pozorištu, tako i na filmu i televiziji, usledile su narednih decenija.

Publika je pamti po ulozi tužiteljke Kristine u seriji „Budva na pjenu od mora”, ali je imala zapažene uloge u ostvarenjima „Mješoviti brak”, „Pare ili život”, „Biser Bojane”…

Izvor: hellomagazin.rs