Novak Đoković se oglasio nakon potvrde da može u Australiju: „Sada imam jasnu situaciju u vezi planova…“

Ministar za migraciju Australije Endrju Gils rešio je da ukine zabranu ulaska u zemlju Novaku Đokoviću i dozvoli mu vizu kako bi učestvovao na predstojećem Australijan openu.

Na taj način biće poništena sramna odluka bivše vlasti u Australiji.

Ministar je istakao da više ne postoji nikakva osnova da se Novaku ne dozvoljava ulazak u državu. „Gospodinu Đokoviću je naknadno odobrena privremena viza za ulazak u Australiju“, saopštio je Džajls.

Naredni Australijan Open planiran je za 16. januar. Srpski teniser je u karijeri osvojio devet trofeja u Melburnu.

Upitan da prokomentariše vesti iz Australije i kako je to uticalo na njegovo raspoloženje na terenu, Novak odgovara:

„Sjajno je bilo primiti te vesti juče, i veliko olakšanje za mene i moje najbliže posle svega što smo zajedno proživeli tokom i posle mog boravka u Australiji. Vesti nisu mogle biti bolje – a pogotovo što su stigle tokom ovog turnira. Voleo bih da su pozitivno uticale na moju igru danas – ali ne previše, jer dobro znam šta mi je činiti u ovom i ostalim mečevima koji mi predstoje ovde – rekao je Đokovića i dodao:

– Ono što je odlično u vezi ovih vesti je da sada imam jasnu situaciju u vezi planova i priprema, što skida veliki pritisak sa mene i mog tima. Australijen Open je moj najuspešniji Grend Slem, sa kojeg imam sjajna sećanja; želim da se tamo vratim i radim ono što najbolje umem – igram tenis – u nadi da će naredno australijsko leto proći najlepše moguće“, srećan je Novak.

Tako će Nole na početku 2023. imati priliku da odmah napadne 22. Grend slem karijere.

Izvor: kurir.rs