Nova pravila tehničkog pregleda: Poznato da li će biti poskupljenja – Promene stupaju ovog datuma

„Cena tehničkog pregleda za putnička vozila, koja se kreće od 3.070 do 6.020 dinara, nije davno utvrđena i ne očekujemo da će se menjati u skorašnje vreme“, rekao je danas za agencije član Odbora grupacije tehničkih pregleda pri Privrednoj komori Srbije Andrija Vujičić.

Vujičić je naglasio da grupacija trenutno najviše radi na izmenama propisa, koji bi trebalo da stupe na snagu 5. jula, a u praksi su neprimenjivi. Radi se o pravilniku o tehničkom pregledu i pravilniku o podeli motornih i priključnih vozila, a konkretni problemi se odnose na ovalnost kočnica, priključke za pneumatske kočne sisteme i sisteme za izduvne gasove.

„Ovalnost kočnica je veoma strogo postavljena na oko 20 odsto prihvatljive ovalnosti, što nije predviđeno čak ni evropskom direktivom koja uređuje delatnost tehničkog pregleda. Drugi problem su priključci za teretna vozila, odnosno vozila koja imaju pneumatski kočni sistem, koji veliki broj vozila ne poseduje, što bi podrazumevalo da bi morali da ih isključimo iz saobraćaja. što svakako nije u interesu privrede“, objasnio je Vujičić.

Treći problem su uređaji koji regulišu izduvne gasove, odnosno katalizatori koji mnoga vozila nemaju, a trebalo bi da imaju. To bi, kako on kaže, značilo da bi ta vozila, kada bi nakon 5. jula dođu na tehnički pregled, morala biti isključena iz saobraćaja, što bi bio veliki izazov za vlasnike vozila. Zato je, ističe Vujičić, neophodno dati još vremena da se propis uskladi ili da se vlasnici ovakvih vozila prilagode propisu, ukoliko se odluči da se on održi u obliku u kome je sada.

„Mi smo kao Odbor grupacije tehničkih pregleda u PKS na vreme ukazali na neprimenjivost ovih novih propisa tehničkog pregleda, i očekujemo da će zakonodavac blagovremeno da ih izmeni“, rekao je Vujičić.

Kako objašnjava, u pitanju je veliki broj vozila koja ne ispunjavaju propisane uslove. Prema istraživanju koje je radio ovaj odbor, skoro 44 odsto teretnih vozila ne bi zadovoljilo uslov ovalnosti, a što se tiče putničkih vozila, odnosno vozilima vrste N1 i eventualno N1 lakim teretnim vozilama, procena je da oko 25 odsto njih ne bi zadovoljilo visoko postavljeni kriterijum.

Izvor: espreso.co.rs