„Nisam htela da se razvedem, već sam lepo dala otkaz“: Srpkinja otkrila kako je rešila problem koji ima ogroman broj udatih

„Imam problem s mužem koji apsolutno ništa ne radi po kući, sve ja radim – perem, čistim, peglam, kuvam, brinem o deci, a uz to sve i na posao svaki dan 8h i 1h na put“, požalila se Srpkinja na jednom forumu na kojem ljudi iz čitavog regiona potpuno anonimno dele svoje probleme i iskustva ne bi li sebi makar malo olakšali život.

„Živimo u stanu. Njegova jedina obaveza je da dođe s posla i bavi se svojim hobijima. Ja za svoje nemam energije od svega! Zato sam lepo dala otkaz. Nisam htela da se razvedem jer je stvarno ovako dobar, samo lenj i odrastao u takvoj kući da je njemu nečuveno da eto on skuva ručak. Sada se manje svađamo, manje para imamo ali ja konačno imam život i izašla sam iz depresije. Takođe svim njegovim novcem raspolažem ja (tako je bilo i pre). Iskreno, bilo je ili ovo ili razvod – ja sam izabrala malo manje bolni izbor“, napisala je (ne)zadovoljna supruga i izazvala oprečne komentare.

I dok su je mnoge žene podržale u odluci da konačno „prevaspita“ muža, veliki broj forumaša nije odobrio njen potez, smatrajući da se samo uvukla u još veći problem.

„Bravo, sada nemaš svoj dinar. Kakva glupača, Bože“, glasio je jedan od komentara, dok je jedna forumašica sve to rekla u blažoj formi: „Ja se nikad ne bih odrekla posla, pre bih zaposlila spremačicu. Ovako nemaš nikakve zanimacije osim dece i kuće“, poručuje ona, a druga odgovara:

„Osuđujte ženu koliko hoćete ali ona je mudra. Želi da gaji decu i da se sačuva energetski, osetila je da je prethodni stil života mleo. Da je tako nastavila, bila bi nezadovoljna majka i supruga, razbolela bi se, razvela…Kako smo došli do toga da se na posvećivanje deci i porodici gleda kao na ropstvo?“, zapitala se jedna forumašica i sve bacila u razmišljanje.

Izvor: kurir.rs