Nikada ne pričajte pred drugima o stvarima koje planirate da radite ako želite da budete srećni

Nemojte nikada ljudima govoriti o svojim planovima i željama, jer na taj način prekidate energiju koja vam je potrebna da biste postigli cilj, tako tvrde duhovni učitelji, mudraci, duhovne vođe američkih Indijanaca.

Evo nekoliko razloga zašto je to tako i o čemu se zapravo radi:

Planovi

Ne govorite nikome šta planirate da uradite dok se to ne ostvari. Razgovor troši energiju potrebnu za postizanje cilja. Mnogi ljudi su uvereni da kada mnogo razgovaraju o onome što planiraju, uvek nešto pođe po z.lu.

Odstajanje

Ako odlučite da živite zdravije i manje stresno, da biste se odrekli moderne udobnosti, ne razgovarajte o tome. Nećete pronaći duhovni mir ako je vaše odricanje usmereno samo na fizički aspekt.

Heroizam

Kada učinite neko dobro delo, radujte se i budite srećni, ali ipak zadržite to za sebe, ne hvalite se drugima. Možda pred vama stoji čovek koji je pobedio u mnogo težoj borbi u životu, ali on o tome ne govori.

Porodični problemi

Što manje govorite o problemima u svojoj porodici, to će ona biti jača i stabilnija. Ne razgovarajte previše o tome sa prijateljima, jer se o nekim stvarima odlučuje samo u porodici.