„Nije Zlatibor skup“: Račun sa planine iznenadio turiste – Uštipci, salata i kafa, a cena je prava sitnica

Početak zimske sezone donosi pitanje i o cenama zimovanja, a prvi računi iz restorana i kafića sa planina osvanuli su na društvenim mrežama. Cene ugostiteljskih usluga oduvek su privlačile pažnju korisnika društvenih mreža i izazivale brojne komentare.

Sada se na društvenoj mreži Tviter pojavila fotografija računa sa Zlatibora, uz fotografiju obroka. Naime, kako se vidi na računu porudžbina se sastoji od tri stavke: tu su uštipci od mesa sa kajmakom, salata i jedna kafa. Kada je reč o cenama, ovde su još i povoljne, što nije promaklo Tviterašima.

Espreso s mlekom je 170 dinara, uštipci na kajmaku koštaju 790 dinara, šopska salata 270, te je ukupan račun bio 1.230 dinara.

To je iznenadilo pojedine, pa kažu kako ove cene i nisu mnogo visoke, s obzirom na to da na Zlatiboru i Kopaoniku i te kako umeju da slične obroke naplate mnogo više.

„Zašto ti uvek, šta god i gde god da jedeš prođeš jeftino i povoljno“, jedan je od komentara ispod ove objave.

Izgleda da su ugostitelji ove sezone rešili da spuste cene da bi privukli domaće turiste. Godinama unazad srpski skijaški centri sa cenama pariraju sa onim svetskim, a primera radi, Bugarska je oduvek bila povoljnija sa cenama, te se mnogo domaćih turista rasulo po regionu.

Izvor: kurir.rs