Nemačka ispada sa Mundijala, Španija ide dalje: Japanci napravili čudo, u sledećoj rundi idu na Hrvate

Iako su mnogi očekivali da će Španija pobediti Japan, a da će Nemci pobediti Kostariku, to se ipak nije desilo, pa će Panceri spakovati svoje kofere i da napustiti Katar. Rasplet u grupi E je doneo i poprilični haos u ovoj grupi.

Nemačka je igrala taman koliko je trebalo, slavili su protiv Kostarike sa (4:2), međutim sve je palo u vodu, zato što je Španija poražena od Japana sa 2:1, čime je „Crvena furija“ potpisala kartu za Berlin iz Dohe za četu „Pancera“.

Obe ove utakmice imale su veliki broj preokreta, pa je u jednom trenutku Kostarika uspela da preokrene rezultat protiv Nemačke na 2:1, što je značilo da bi u takvom postavljanju snaga prošli dalje sa Japanom, međutim njihova sreća je ipak trajala samo tri minuta.

Dva gola postigao je Haverc, pa je svoju reprezentaciju odveo u vođstvo i do pobede, ali su Španci stali na loptu i strpljivo čekali kraj meča.

Ipak, kraj grupe doneo je i to da se Japan našao na prvoj poziciji, pa će u osmini finala igrati protiv Hrvatske, dok će Španija kao drugoplasirana igrati protiv Maroka u sledećoj rundi utakmica na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Izvor: telegraf.rs