Mnogi penzioneri nisu dobili poruku da dođu po karticu: Iz PIO fonda objašnjavaju šta ako ne možete lično da je preuzmete

U nedelju, 1. oktobra, počinje upotreba penzionerskih kartica koje će najstarijima doneti brojne popuste i pogodnosti prilikom kupovina različitih roba ili korišćenja usluga. Popusti se kreću od 10 do čak 50 posto i značajno će doprineti preko potrebnim uštedama u budžetu penzionera.

Preko 900.000 hiljada njih prijavilo se do sada za penzionersku karticu, od 15. marta, kada su prijave počele. Krajem avgusta svečano je dodeljena prva kartica a dodela je punom parom usledila tokom septembra, te su filijale PIO fonda produžile radno vreme kako bi što više penzionera preuzelo svoju karticu.

Neki penzioneri su zabrinuti jer još nisu dobili poruku PIO Fonda da dođu po svoju karticu, ali, s obzirom na blizu milion prijavljenih gužva na terenu je razumljiva i potrebno je da se strpe nekoliko dana kada će do svojih pogodnosti ipak doći.

U međuvremenu, PIO Fond na čelu sa direktorom Reljom Ognjenovićem, je najavio inicijativu da penzionerska kartica „dođe na noge“ penzionerima.

Zbog toga su počele podele kartica širom Srbije u mesnim zajednicama, na opštinskim šalterima, starijima i nemoćnima, koji nemaju koga da ovlaste da je podigne, ona će biti i lično uručena.

Izvor: espreso.co.rs