Mladence iz Šapca svadba koštala mnogo, pa zaglibili u dugove: Za jednu stavku dali tolike pare, ni koverte je nisu pokrile

Marko i Jelena iz Šapva, zajedno žive već šest godina, ali su ovog januara rešili da naprave svadbu. Pošto su njih dvoje već stabilan par, nisu želeli da im roditelji pomažu oko troškova za svadbu.

– Pozajmio sam od brata koji radi u inostranstvu nekoliko hiljada evra, računajući da ću da mu vratim taj novac kada prođe svadba. Bio sam siguran kada sve saberemo i oduzmemo da ćemo biti na dobitku – rekao je Marko.

Par je sve troškove stavio na papir, pa su stvari malo izmakle kontroli.

Salu koju su iznajmili, gde se održavala svadba, bilo je po standardnoj ceni, baš kako su i planirali. Markov otac radi u jednom restoranu u Šapcu, pa im je on obezbedio hranu. Njihovo je bilo da se pobrinu oko kolača i svadbene torte.

– Nismo mnogo para potrošili na tortu. Nisam htela ništa veliko na po nekoliko spratova, jer sam znala da će dosta rodbine uz poklon da donesu i tortu, običaj je takav kod nas.

Ali kako je Jelena rekla, muzika je bila među najvećim troškovima.

– Muziku smo platili 6.000 evra, i to nam je najveća greška. Prijatelj mi je preporučio ovaj bend. Marko voli da sluša rok i džez, pa smo ih pitali da li u svoj standardni repertoar mogu da ubace i neke pesme po našoj želi. Rekli su da mogu, ali će da koriguju cenu, jer im je za to potrebna još jedna gitara i saksofon. Moja najveća greška je bila što nisam pitala da preciziraju kolika će biti. Sve je ostalo na tome „korigovaćemo i dogovorićemo se“. Još uvek ne mogu da dođem sebi da smo za muziku dali toliku cenu, iako je već prošlo tri meseca – rekla je Jelena.

Izvor: kurir.rs