„Mirotić je dobio pozive iz politike i crkve“: Obradović konačno otkrio istinu – Nikola pristao da dođe u Partizan, a onda se desio obrt

Željko Obradović konačno je prekinuo ćutanje i rešio da pred svima iznese detalje afere oko dolaska Nikole Mirotića u Partizan. Mirotić je već bio viđen kao nosilac igre Partizana sledeće sezone, ostalo je samo da se protokol završi do kraja.

Međutim, neočekivano je usledio obrt. Sve što se dogodilo najbolje zna Obradović koji je rešio da prekine ćutanje i objasni šta se desilo u aferi Mitrović.

„Ispričaću vam sve što ja znam o tome. Posle nekoliko razgovora sa Nikolom koje smo imali i ja i uprava klouba, pozvao me je i rekao da sigurn dolazi u Partizan. Ostalo je da se razreše papirološke stvari između njega i Barselone i ta čitava zavrzlama. Međutim, mi smo za sve to vreme nastavili da komuniciramo. On je izuzetno vaspitan momak i svi ti razgovori bili su prijatni, sve je teklo kako treba, razgovarali smo o procesu sastavljanja tima, o igračima koje dovodimo, planovima, zanimao se za svaki detalj“, ispričao je Obradović za „Nedeljnik„.

Kako je onda došlo do preokreta? Usledio je novi poziv, ovog puta ne onaj kom se Obradović nadao.

„Posle dve nedelje takvih razgovora pozvao me je i rekao da ne može da dođe. Kad sam ga pitao zašto, rekao mi je da su u pitanju pritisci. Objasnio sam mu da smo svi mi pod pritiskom, da je to deo posla i vređanje i očekivanja i pretnje, ali da niko nije trpeo neke posledice od tog pritiska i da on sa tim može da se nosi. Tada mi je rekao da je dobio nekoliko poziva i da je prinuđen da odustane. Reći ću vam tačno kako je Mirotić meni rekao. Nije izgovorio nijedno ime, ali mi je rekao da je dobio pozive ‘iz politke’ i ‘iz crkve’.“

Mirotić ni u jednom momentu nije spomenuo ni jedno konkretno ime.

„Nije otkrio nijedno ime, ali mi je rekao da su u pitanju ljudi iz politike i crkve, može to i da potvrdi. Naravno da nas je poremetilo to što nije došao, jer smo dve nedelje mislili da imamo gotov posao i razmišljali smo da uklapamo i sledeća pojačanja. Kada je propalo, morali smo da se preorijentišemo. Ipak, želim da istaknem da ne želim da okrivim NIkolu za bilo šta. Imao sam potrebu da kažem navijačima Partizana sve što se dogodilo i da im uputim molbu da sve igrače dočekaju aplauzima i da im pokažu da ih poštuju, i da tako dokažu svoju veličinu, to je moja iskrena molba“, zaključio je Obradović.

Izvor: nova.rs