Ministarka Grujičić rešila da zavede red: „Kakve kartice? Postavila bih kamere da vidimo ko kada dolazi i odlazi s posla“

Ministarka zdravlja Danica Grujičić kaže da bi jedno od rešenja za uvid u to koji lekar odlazi sa posla pre završetka smene, kako bi radio privatno, bilo postavljanje nadzornih kamera na sve ulaze i izlaze iz zdravstvenih ustanova.

„Mene će da optuže da sam veći policajac od policajca, ali ja bih svuda postavila kamere, da tačno vidite ko je kada ušao, a ko je kada izašao. Kakve kartice? Karticu može da otkuca neko drugi umesto lekara. Na sve ulaze i izlaze bih postavila kamere“, rekla je Grujičićeva za TV Pink.

Ministarka je dodala da je sa sličnom praksom počela upravo na svom odeljenju. Naime, ona je na odeljenju neurohirurgije postavila kamere na hodnike kako bi ispratila da li sestre u toku noći, kada ona nije prisutna, obilaze pacijente, to se pokazalo kao dobro i za zaposlene.

Prof dr. Grujičić se inače od prvog dana kada je stupila na funkciju ministarke zdravlja zalaže da uvede red u zdravstveni sistem, zbog čega je često na meti kritika svojih kolega kojima njene mere ne odgovaraju. Kako će reagovati na ministarkinu najnoviju ideju o kamerama, ostaje da se vidi.

Izvor: 24sedam.rs