Milica Zavetnica: „Imamo volju da menjamo vlast u Beogradu – Potvrdili smo učešće na sastanku sa opozicijom“

Milica Đurđević Stamenkovski, predsednica stranke „Zavetnici“, dala je intervju za „Nova.rs“. Na pitanje zbog čega se nisu pojavili na sastanku sa opozicijom koja ih je zvala, Milica odgovara:

„O sastanku koji je juče održan obavešteni smo naknadno. I to je jedini razlog zbog kojeg nismo prisustvovali. U međuvremenu, sa različitih adresa povela se hajka na Srpsku stranku Zavetnici koju vidimo kao nastavak propagandne koja je vođena i tokom kampanje. Zanimljivo je da nas sada zovu oni koji su do nedavno tvrdili da smo lažna opozicija“, rekla je Milica Đurđević Stamenkovski.

Na pitanje da li će se odazvati nekom budućem pozivu opozicije, predsednica Zavetnika je odgovorila:

„Jutros smo primili poziv kolega iz opozicije. Naši predstavnici će, naravno, prisustvovati sastanku. Potvrdili smo učešće, kao odgovorni ljudi, koji nemaju problem da razgovaraju i sa onima koji su do juče etiketirali, govoreći više o sebi nego o nama. Spremni smo da iznesemo naše programske principe za Beograd, na osnovu kojih smo i dobili poverenje građana“, objasnila je ona.

Da li biste, ukoliko rezultati izbora to dozvole, zajedno sa ostalim opozicionim strankama učestvovali u smeni vlasti u Beogradu, upitali su novinari „Nove“, na šta je Milica rekla:

„Najpre je važno da sačekamo konačne rezultate u Beogradu, jer ponavljanje izbora na određenim biračkim mestima može da promeni sveukupan poredak u Skupštini Grada i otvori prostor za smenu vlasti. Ako govorimo o smeni, veoma je važno na osnovu kojih principa će se taj proces eventualno voditi i šta bi bili prioriteti nove vlasti. Mi imamo volju i to se ne dovodi u pitanje“, zaključila je Milica Đurđević Stamenkovski.

Izvor: nova.rs