Milan prelomio: Na veliki praznik postaje iskušenik – Pevač oblači mantiju i menja život iz korena

Vest da se pevač Milan Stanković povukao sa scene zbog navodnih pretnji bosanske mafije, kao i da je to jedan od glavnih razloga što je utehu i sigurnost našao u crkvi i veri, zapalila je region.

Prema rečima Kurirovog dobroobaveštenog izvora, Milan najveći deo svog vremena provodi u manastiru Podmaine pored Budve. Tu je i njegov duhovnik, ali i bliski rođak, pa zato ne treba da čudi što je izabrao baš to mesto kako bi kroz razna poslušanja i poslove pripremio sebe za monaški put, čemu već duže vreme stremi.

Pevač je tamo u početku provodio u kontinuitetu nekoliko dana, a zatim i meseci, dok u poslednje vreme skoro da ne napušta svetinju, otkad je shvatio da je monaški život ono čemu teži i u čemu se pronalazi.

Kako Kurir saznaje, Milan će, kako sada stvari stoje, uoči manastirske slave, na praznik Velike Gospojine 28. avgusta, dobiti blagoslov za početak iskušeničkog života. On će tada biti obučen u mantiju, odnosno više neće nositi običnu garderobu kao ostali vernici. Koliko će njegov iskušenički staž trajati zavisi od odluke igumana manastira, a može potrajati i 3 godine.

Podsetimo, Milan se u periodu kada nije bilo snimanja emisija i nastupa, ozbiljno posvetio molitvama i čitanju duhovne literature. Čim se ukazala prilika, počeo je da obilazi manastir, gde je provodio dosta vremena. Tamo je osetio mir i sigurnost, a u razgovoru s duhovnicima shvatio je da je to za njega pravi životni izbor, te je estradu ostavio po strani. To je sve doprinelo da donese konačnu odluku da se više ne bavi pevanjem, što se ni sada, tri godine kasnije, nije promenilo.

Izvor: kurir.rs