Meteorolog otkriva kakvo nas vreme čeka i kada nam stiže olujna košava: U Beogradu sneg napravio kolaps

Danas će u Srbiji biti hladno, na severu pretežno sunčano, a u ostalim delovima zemlje umereno do potpuno oblačno mestimično sa snegom uz formiranje manjeg snežnog pokrivača, najavljuje RHMZ.

– Oblačni sistem sa snegom koji je pred ponoć zahvatio zapadne predele Srbije, Srem, Mačvu i Kolubarski okrug, premeštaće se veoma brzo tokom noći preko severnih i centralnih predela Srbije, Vojvodine, Beograda i Sumadije dalje na istok, ali će sneg u većini predela tokom jutra prestatati. U ovim predelima očekuje se formiranje snežnog pokrivača od 1 do 3 cm – istakao je poznati srpski meteorolog Đorđe Đurić.

– U ponedeljak na severu Srbije i u Beogradu tokom dana biće suvo, posle podne i uz razvedravanje, pa će biti vedro, dok se u ostalim predelima očekuje sneg, na jugu Srbije kiša i susnežica. Ponedeljak će južnim i centralnim predelima doneti 1 do 5 cm snežnog pokrivača. Do večeri sledi prestanak padavina, osim na jugu Srbije. Nakon jutarnjih -4°C na severu do 2°C na jugu i istoku Srbije, u Beogradu 0°C, maksimalna temperatura tokom dana biće od 1°C na severu i na zapadu do 5°C na jugu i istoku Srbije, u Beogradu do 2°C.

Meteorolog Đurić je otkrio kakvo nas vreme očekuje tokom ove radne nedelje.

U utorak ujutro vedro i veoma hladno, uz mraz, ponegde i umeren, jedino će na jugu biti slabog snega, uz toplije vreme. Jutarnja temperatura biće od -7°C na severu do 1°C na jugu Srbije, maksimalna dnevna biće od 1°C na severu do 5°C na jugu Srbije, u Beogradu do 2°C.

U sredu nakon veoma hladnog jutra sa mrazom, tokom dana naoblačenje i manje otopljenje, prema kraju dana i večeri sa juga sa kišom, susnežicom i snegom. Jugoistočni vetar biće u pojačanju. Maksimalna temperatura biće od 2°C na istoku do 8°C na zapadu Srbije, u Beogradu do 6°C.

U četvrtak kišovito. Maksimalna temperatura od 3°C na severu i istoku do 12°C na jugu Srbije, u Beogradu do 8°C.

Petak će doneti kišovito, ali još toplije vreme, uz jaku i olujnu košavu, dok se tokom vikenda očekuje zahlađenje, uz skretanje vetra na jak severozapadni.

Izvor: blic.rs