Marko oženio Albanku pa je uporedio sa Srpkinjama: „Manjoli mogu da kupim i patike od 1.000 dinara, neće da se ljuti“

Marko Milutinović iz sela Drežnik kod Užica godinama je tražio ženu za brak, ali kako su godine prolazile, a žena nije bilo nigde na vidiku, odlučio je da oženi Albanku i nije se pokajao zbog te odluke.

„Nekoliko puta sam išao u Skadar, gledao devojke, nijedna me nije privukla, pa su me pitali kakvu ženu tražim. Nisam tražio ženu za zabavljanje, već za brak. Imao sam 46 godina kada sam upoznao Manjolu, ali je žena koja je prevodila na albanski rekla da imam 36 godina. Na sreću, izgledam mlađe, pa su lako poverovali“, započinje priču Marko.

„Manjola je tek posle tri meseca, kada smo dugo živeli zajedno, u mom pasošu videla da sam rođen ’66, a ne ’76. Pa je onda pozvala mamu i rekla „Majko, on ima 46 godina, može da mi bude otac“, kaže Marko kroz osmeh početak svog života sa Albankom.

„Međutim, Manjola je to brzo prebolela, godine nisu bitne kada se neko dobro snađe. Za tri meseca je naučila srpski, dobro se uklopila, dobra je sa ljudima u selu i prezadovoljan sam“, priča Užičanin.

Milutinović kaže da su Albanke jednostavne žene, vole isto što i Srpkinje, a onima koji smatraju da je oženiti Albanku skupo, Marko kaže da su i naše devojke „skupe“, a da su Albanke mnogo skromnije. Važno im je da je muškarac dobar, ne vole varanje. Oni su tip koji kada odu iz kuće, više se ne vraćaju.

„Za njih je razvod braka velika sramota, pa strogo paze u čiju kuću ulaze. Kad smo se dogovorili da se venčamo, došao je brat Manjola da vidi gde živim. Njih ne zanima novac, ja nemam auto, idemo autobusom, ali njoj ne smeta. Mogu da joj kupim i patike za 1.000 dinara, neće da se ljuti“, kaže Užičanin.

Cena se kreće od 3 do 5.000 evra, a kako ćete proći zavisi šta nudite i šta tražite. Ima muškaraca koji kažu „nađi mi ženu, ja ne pitam za cenu“, voze auto, imaju dobru kuću – naravno da plaćaju bogatstvo. Te hiljade evra ne idu porodicama tih devojaka, kako mnogi misle, već posrednicima koji ti nađu ženu.

„Problem sa Albankama je što ljudi smatraju da svako može da ih oženi. Tako mi se javljaju muškarci preko 60 godina, tražeći da im nađem ženu, da ne budu sami. Kome da ponudim penzionera“, zaključuje Marko.

Izvor: espreso.co.rs