Marko je London zamenio srpskim selom: „Na Zapadu te uče da je to najbolje mesto za život, tek kasnije shvatiš istinu“

Marko Đurović je odlučio da se nakon 28 godina života u Londonu doseli u Sremsku Raču… Mnogi će se začuditi i zapitati se šta je bio razlog za takvu odluku. A odgovor na ovo pitanje je jednostavan – Marko kaže da je život u Srbiji lakši i lepši od onoga u Velikoj Britaniji.

– Ja sam rođen i odrastao u Londonu, tamo sam išao u školu, stekao prijatelje, zaposlio se… Moji roditelji su iz Srbije, mama je iz Sremske Rače, a tata iz Beograda. Upoznali su se u Libiji i nakon toga su se preselili u London. Ja sam u Srbiju, odnosno u Sremsku Raču kod babe i dede, dolazio jednom godišnje preko raspusta i uvek sam se tome beskrajno radovao. Mislim da se moja ljubav prema Rači rodila još tada, kada sam kao desetogodišnjak trčao slobodno seoskim ulicama, ne razmišljajući o saobraćaju, gužvi i nekim opasnostima koje su konstantno bile prisutne u vreme mog odrastanja u londonskim kvartovima. Pre godinu i po dana odlučio sam da se trajno doselim ovde i da baš u Rači nastavim da gradim svoju budućnost. Predložio sam drugu sa kojim zajedno pravim i puštam tehno muziku da se preselimo u Srbiju, jer sam znao da je ovde život lakši i lepši, a naravno i neuporedivo jeftiniji. Takođe, letovi do Londona su jeftini pa ako imamo neku žurku na kojoj trebamo da puštamo muziku možemo za vikend da odemo i da to odradimo. Na taj način uštedećemo pare, a uživamo u jednostavnom i mirnom seoskom životu, u cvrkutu ptica, sunčanom vremenu i svakodnevnom ćaskanju sa ljudima – ovako priča Marko o razlozima svog preseljenja iz Londona u Sremsku Raču.

Sada živi u dedinoj kući koju renovira i u dvorištu pravi muzički studio i teretanu. Ima u planu da ovde ostane duže da živi, jer mu je sve nadohvat ruke – Beograd, aerodrom, Fruška gora…Кaže da ovde najviše uživa u čistom vazduhu i hrani, za koju ističe da je prava domaća, te da je meso prestao da kupuje po samoposlugama kao što je to radio dok je živeo u Londonu i dodaje:

– Ovde mi ujna kuva, ona gaji svoje piliće, ima povrće u svojoj bašti i zaista uživam u domaćoj kuhinji. Nedavno sam posle godinu dana opet jeo u Mekdonaldsu i bilo mi je muka, jer čovek stvarno primeti razliku kad se sa kupovne prebaci na kvalitetnu domaću hranu.

Marko svoje dane u Rači provodi uglavnom u radovima na izgradnji muzičkog studija i bavi se pravljenjem muzike, a paralelno s tim pokreće i biznis za zamrznuto sušeno voće.

– Mislim da je najvažnije da čovek bude iskren prema samom sebi i da se ne laže, a ja sam to radio puno godina. Jer, kad neko odraste na Zapadu, uče ga od malena da je to najbolje mesto za život, ubacuju mu se ideje da ne postoji ništa drugo što bi bilo bolje od toga. Međutim, kad čovek ode negde drugo onda shvati da je sve to samo „ispiranje mozga“, te da može da bude jako lepo i u nekom drugom okruženju – kaže Marko.

On dodaje da bez obzira što je rođen i odrastao u Londonu, oseća se kao Srbin, jer nema mnogo stvari koje ga povezuju sa Englezima.

Izvor: sremskenovine.co.rs