Majstor došao da pogleda aspirator pa naplatio 8.000 dinara: Počeli da naplaćuju još jednu uslugu – Imaju i opravdanje

Organizacija potrošača i bankarskih klijenta Efektiva je na svom Tviter nalogu objavila da majstori za belu tehniku u Beogradu da dođu i samo konstatuju kvar traže od 2.500 do 3.000 dinara, što je razljutilo mnoge.

Naime, Efektiva je u svojoj objavi dodala i da se isti majstori pravdaju izgovorom da je trošak gorivo potrebno da stignu na adresu.

„Za taj novac autom može da se ode od Beograda do Čačka i nazad“, stoji u jednom Tvitu.

Ispod ove objave nizali su se komentari potrošača koji su imali loša iskustva sa svakakvim majstorima koji su im debelo naplatili svoje usluge ili sam dolazak na adresu.

„Pozvali majstora za aspirator, a spremačica sve lepo oprala i očistila. On došao gledao pola sata i rekao: „Pa vi ste to lepo očistili, nemam šta ja tu da radim i to košta 8.000. Pita ona za šta, bre, 8.000, pa šta si radio?“ A on: „Pa došao sam na poziv!“, stoji u prvom komentaru.

Međutim, bilo je i onih koji su opravdavali ove cene majstora.

„Sat – sat i po vremena potrošeno, vožnja, gorivo, habanje automobila po betonskoj džungli i još inicijalna dijagnostika. Ja za 2.500 ne bih ni palio kola, iskreno“, napisao je jedan tviteraš a drugi dodaje:

„Ja ne naplaćujem dolazak, ali vi kojima je to mnogo očigledno ne cenite vreme potrošeno na vas i nečije znanje prilikom konstatacije kvara. Izvolite popravljajte sami“, poručio je jedan Tviteraš, očigledno i sam majstor.

Izvor: mondo.rs