Kupio polovan kauč za 7.000 dinara, pa ostao bez teksta zbog onog što je zatekao u njemu: Ovome se niko nije nadao

Danas je uobičajeno da ljudi često kupuju polovne stvari. Mnogi se odlučuju za polovnu garderobu, a neretko kupujemo i polovni nameštaj da bi osvežili životni prostor za male pare.

Tako je pre nekoliko godina jedan čovek kupio polovni kauč, a ono što je našao u njemu mnoge će iznenaditi.

Naime, Kirbi je kupio kauč od neprofitne organizacije Habitat for Humanity ReStore za 70 dolara (oko 7.000 dinara), ali primetio je kako je jedan od jastučića bio neudoban. Posle tri nedelje, on i njegova žena odlučili su da otvore kauč i pronašli neverovatnu količinu gotovine – unutra je bilo oko 43 hiljade dolara.

Na trenutak Kirbi je bio u iskušenju da zadrži novac, ali na kraju je odlučio drugačije. Postavio je sebi pitanje „Šta bi Isus uradio? Isus bi vratio to pravom vlasniku“, rekao je Kirbi za ABC. Dodao je kako je kontaktirao prodavnicu koja je odmah stupila u kontakt sa prethodnim vlasnicima kauča.

Oni su došli i pokupili novac koji je sakrio njihov deda pri čemu nisu mogli da zahvale Kirbiju dovoljno.

„Znam kako je kada nešto izgubite i nikad to ne dobijete nazad“, rekao je Kirbi koji je za svoj čin dobio brojne pohvale na društvenim mrežama, ali nije poznato da li su ga prethodni vlasnici častili za poštenje.

Izvor: espreso.co.rs