Kuća u centru Beograda, 18 stanova, grobnica od pola miliona €: Ovo je imovina Miše Grofa, svekra Nikoline Pišek

Već je prošlo više od godinu dana od smrti istoričara umetnosti Vidoja Ristovića, supruga voditeljke Nikoline Pišek, koja je nedavno potvrdila nagađanja kako je pre smrti on bio sa drugom ženom. Njen svekar Viktor Ristović poznatiji kao Miša Grof rekao je kako je reč bila samo o masaži, a Nikolina smatra da je Miša sve znao i ćutao.

Miša Grof je rekao kako su detalji smrti koje je iznela Nikolina čista laž i da se na nju obrušio ružnim optužbama.

„Nije istina. Ona je luda žena. Nikada to nisam ni pričao. Imam dnevnik sa imenima muškaraca s kojima je bila za vrijeme braka s Vidojem i sve ću to objaviti“, rekao je on. Međutim, pokrenuo je i neizostavnu temu oko podjele imovine o kojoj se već mesecima prepiru i sudski spore.

„Ne lajem, ja ćutim, a ona laje. Ona je davala komentare u moje ime. Bila je na sahrani i više je nikada nisam ni video, a ni čuo. Imovina o kojoj se pisalo je imovina mojih roditelja, najbolje da joj to dam“, ljutito je rekao on.

Svekar Nikoline Pišek ranije je ispričao kako poseduje veliki broj nekretnina, tačnije stanova koje je nasledio i da su sve u njegovu vlasništvu te da ih Nikolina neće dobiti.

„Ona ne može da deli moju imovinu! Kako bi ona delila moju dedovinu? Nasledio sam kuću u centru grada, 18 stanova u Cvijićevoj.To je bilo oduzeto mom dedu i vraćeno je meni. Nasledio sam i grobnicu od mramora i bronze na Novom groblju koja vredi pola miliona evra. I sada, kako bi ona mogla da deli sa mnom imovinu moga dede i oca, moje majke? Što će ona deliti, ja ništa ne razumem?! Sve se vodi na mene’, rekao je Miša ranije za Kurir.

Viktor je govorio i kako je njegov pokojni sin Vidoje skupljao skupocene antikvitete, koje će najverovatnije pokloniti istorijskom muzeju.

„Neću valjda dozvoliti da antikvitete koje je on voleo, da ona odnese u Hrvatsku ili da razvlači ovde i prodaje ih. On ih je voleo i kupovao ih je, ali ne s njenim novcem, nego s mojim“, rekao je.

Miša Grof u svom vlasništvu ima i zapanjujuće umetnine i umetničke slike koje vrede i po 100.000 evra.

Izvor: kurir.rs