Krstio se da bi majci ispunio želju: Đorđe David objasnio zašto ima dva imena – Iza svega se krije tužna simbolika

U poslednjih nekoliko dana roker Đorđe David našao se u fokusu medija zbog saobraćajke u kojoj je jedna osoba nastradala. Nesreća se dogodila kada se roker vraćao iz Severne Makedonije u Srbiju, a zbog smrtnog ishoda on je i dalje pod stresom i tek nedavno se vratio u Srbiju.

Ipak, skoro niko ni ne sluti zbog čega roker uz pravo ime Đorđe nosi i ime David. On je o tome pričao samo jednom, a sve ima jaku simboliku i povezanost sa porodicom.

„Moja majka je imala brata Davida, ona je rođena 1941. godine. Taj njen brat se sa nepunih 14 godina bukvalno smrzao u onim bitkama po Bosni, Neretva… Moja mama je celog života želela da se zovem David, ali moj otac to nije dozvolio, dao mi je ime po svom pokojnom ocu. I onda se majka jedno jutro tokom devedesetih probudila i rekla mi da je sanjala divan san i zamolila me da se krstim i da mi kršteno ime bude David. Za njene želje nikada nisam pravio pitanje“, ispričao je Đorđe, te dodao:

„Krstio sam se 8. marta 1993. s namerom da to bude baš na Dan žena i time sam majci odao zahvalnost za sve što je učinila za mene. Krstio sam se u crkvi u zemunskom parku, otac Filaret me je krstio, a kum mi je bio Rastko Janković koji je završio glumu kod profesora Bajčetića kod kojeg sam ja studirao glumu“, otkrio je roker svojevremeno.

Izvor: alo.rs