„Kralj je mrtav, ubio ga je Siner“: Svetski mediji likuju zbog Novakovog poraza na AO – Ređaju se sramni naslovi

Poraz Novaka Đokovića od Janika Sinera šokirao je teniski svet, a mnogi njegovi mrzitelji radosno su dočekali ovaj trenutak. Desilo se nešto što se nikada u istoriji nije dogodilo, Novak je po prvi put poražen u polufinalu Australijan opena, nakon što je prethodno 10 puta uspešno prolazio do finala, a potom i osvajao titulu.

Zbog toga su i svetski mediji dali bombastične naslove, a mnogi su u naslovima imali i neke prejake reči. Najšokantniji je dala španska Marka, čiji naslov glasi „Grešnik (Siner) ubio kralja“.

I u prošlosti Marka nije bila naročito naklonjena Novaku, kao i ostali španski mediji, jer je njihov favorit uvek bio Rafael Nadal, a sada je to Karlos Alkaraz.

Mundo Deportivo je takođe bio brutalan: „Nikad viđeno: Siner uništio Đokovićevu legendu na Australijan openu“

Nešto blaži naslov imao je španski AS – „Siner srušio Đokovića“.

Mrtvog kralja je u naslovu koristio i australijski sajt „news.com.au“ a on glasi – „Kralj je mrtav: Potres u teniskom svetu zbog senzacionalnog kraja Đokovićeve ere“

Čuveni francuski Lekip, takođe Novaka oslovljava epitetom kralj u naslovu, koji je jednostavan, ali efektan – „Kralj je pao“.

Britanski Telegraf kao da likuje u naslovu: „Konačno je završen Đokovićev pobednički niz na Australijan openu“.

Dejli Mejl ima opširan naslov, gde na naslovnoj stoji natpis: „Nema puta nazad za Đokovića“: Novak izgubio na Australijan openu prvi put posle 6 godina, Janik Siner skinuo sa trona desetostrukog šampiona u dominantnoj pobedi od 4 setova“.

Gardijan je prilično ravan u naslovu: „Janik Siner prekinuo Đokovićev niz od 33 pobede i ušao u finale Australijan opena“.

Izvor: telegraf.rs