Kostin otac postao ruina od čoveka: 4 sata gledao je u pod – Majka hladnokrvna pred slomljenim roditeljima žrtava

Odgovorni urednik Kurira Rajko Nedić gostovao je u emisiji Puls Srbije i izveštavao o emotivnoj i mučnoj atmosferi koja je vladala na nastavku suđenja roditeljima dečaka ubice.

„Danas je bilo još više emocija. Došlo je još nekoliko roditelja ubijene dece koji juče nisu bili. Svi su poneli uramljene slike. One su postavljene na jedan sto, na samom ulasku palatu pravde i ispred sudnice u kojoj se odvija suđenje. I dalje je prisutan veliki emotivni naboj kao i veliko interesovanje medija. Pre svega zato što je to prvo suočavanje roditelja žrtava, ali i samih roditelja sa roditeljima dečaka ubice. Znači, majka je, kao i juče, došla sama. Otac je doveden direktno iz pritvora“, započinje Nedić.

Prizori na suđenju bili su mučni i potresni za gledanje:

„Zaista je bilo mučno gledati te tužne poglede, suze, međusobno bodrenje, da kažem, roditelje ubijene dece s jedne strane i s druge strane majku dečaka ubice sa svojim advokatima“.

Posebnu pažnju privukla je hladnokrvnost Miljane Kecmanović.

„Juče smo zaista bili svedoci, prvenstveno u hodniku, da majka dečaka ubice nije izražavala gotovo nikakve emocije. Znači ona je došla kao da se radi o nekom, da kažem, običnom suđenju i ta njena hladnokrvost i besosećajnost – kako su kolege prenele, nastavila se i u sudnici. I kada su svi očekivali da se možda izvini pred svima, da pognu glavu, da kleknu pred tom decom ništa od toga se nije dogodilo“.

Prema Nedićevim rečima roditelji dečaka ubice potrčali su jedno drugom u zagrljaj i zaplakali:

„Oni su pokazali emocije jedno drugom u zagrljaju, čak su i plakali. Neverovatno je da su se oni izljubili, zagrlili, plakali i to naočigled roditelja ove dece. Tako da je to nekako u prvom planu zaista obeležilo i prvi, a vidim i drugi dan po nekim slikama. Ona je takođe spustila glavu kada je ušla pored svih tih roditelja i kasnije je čak hladnokrvno pričala mobilnim telefonom“.

Ono što je svima privuklo pažnju jeste očigledna promena izgleda dečakovog oca.

„Otac je smršao, bukvalno postao ruina od čoveka a prema našim saznanjima on je punih četiri sata juče samo gledao u pod“, zaključuje Nedić.

Izvor: kurir.rs