Ko je crnogorski političar koji traži Novakovu suspenziju? Pogrdno pričao o litijama, a majka mu je Srpkinja

Crnogorski političar i analitičar Ljubomir Filipović juče je dospeo u fokus javnosti zbog sramne poruke na drušvenoj mreži X, gde je zahtevao doživotnu suspenziju za Novaka Đokovića, ali malo ljudi u Srbiji i zna za njegovo delovanje, kao i to da je već u nekoliko navrata već prozivao srpskog tenisera.

Filipović pod velom građanskog aktivizma iskazuje veliku netrpeljivost i mržnju prema srpskom narodu. Konstantni negativni narativ prema Srbima iz Crne Gore, slikanja sa hrvatskim generalima iz Domovinskog rata, svesrdna podrška nezavisnosti tkzv. Kosova… sve su to potezi koji još više čude budući da, kako se sam izjasnio, ima srpsko poreklo.

Pripadao je SDP-u, a obavljao je i čelne funkcije u Opštini Budva. Već duži period ne pripada nijednoj političkoj stranci, a blizak je svakoj priči koja uključuje bilo kakvo eventualno blaćenje srpskog korpusa, države…

Pogrdno je govorio o litijama, Srpskoj pravoslavnoj crkvi, a Srbiju redovno predstavlja u lošem svetlu. Za vreme US Opena, premijer Crne Gore Dritan Abazović pokrenuo je predlog da se Novak proglasi za počasnog građanina Crne Gore, dok je Filipovićevo mišljenje suprotno.

On smatra da to nije dobro za komšijsku državu, iako je Đoković bezmalo puta reklamirao sve crnogorske lepote od severa do primorja.

Trenutno se u javnosti najviše poznaje po poziciji analitičara u medijima koji dele slične anti-srpske vrednosti. Po sopstvenom priznanju, majka mu je Srpkinja, pa se zbog toga i postavlja pitanje čemu konstantna mržnja prema krvi koju i sam poseduje.

Dobra stvar je što se u Crnoj Gori prepoznaje Đokovićevo zalaganje i promocija, te je počasni građanin nekoliko tamošnjih gradova, a još bolja stvar je što se Filipović neće pitati povodom odluke da srpski as postane počasni građanin čitave države. Pitaće se većinska i prijateljski nastrojena Crna Gora.

Izvor: telegraf.rs