Karlos Alkaraz brutalno najavio borbu sa Srbinom za četvrtfinale: „Biće rat protiv Kecmanovića“

Mladi španski teniser Karlos Alkaraz vrlo je lako stigao do osmine finala Australijan opena, pošto je za sat vremena izbacio Kineza Jungčeng Šenga, koji mu je predao meč posle dva odigrana seta zbog povrede. Alkaraz je dobio oba seta sa po 6:1.

Karlitos je bio ubedljiv, a u narednom meču i borbi za četvrtfinale ga čeka Miomir Kecmanović, srpski teniser koji je napravio iznenađenje i izbacio Tomija Pola sa turnira nakon pet setova i tačno četiri sata tenisa.

Alkaraz je govoreći o sledećem protivniku Miomiru Kecmanoviću rekao sledeće:

„Niko ne želi da napreduje u turniru tako što vam neko preda. Znam da Kecmanović je imao dva meča po pet setova, to je dobro zbog mene. Sećam se Majamija, igrao je sjajan meč, ali i ja sam. Znam da će biti rat i moram biti spreman za to. Želeo bih da bude u tri seta, ali moram biti na najvećem nivou ako mislim da odem dalje“, rekao je Španac.

Podsetimo, Kecmanović i Alkaraz su odigrali jedan meč do sada, to je bilo 2022. godine, kada su se sastali u četvrtfinalu Mastersa u Majamiju, kada je Španac slavio sa 2:1 i to posle velike drame.

Izvor: telegraf.rs