Kako se pravilno ide na slavu, šta se nosi na poklon: Svake godine pokušavamo da smislimo šta je najprikladnije, a evo šta o tome misli crkva

Pošto je pred nama sezona slava, a svake godine kada treba da krenemo kod prijatelja ili rodbine shvatimo da nemamo ideju šta bismo mogli da im poklonimo.

Svako od nas ima različita shvatanja oko toga šta treba da se pokloni domaćinu, kao i inače kada je kupovina poklona u pitanju, međutim ranije je to podrazumevalo kafu, šećer, vino, a danas se većina okreće poklonima koji su praktičniji uz neku čokoladu ili bombonjeru.

Ono što je najčešće što se danas nosi kao poklon za slavu jeste piće, cveće, kafa, čokolade. U kućama gde ima dece, slatkiši su neizostavan poklon, a u zavisnosti od bliskosti koju imate sa domaćinom, dolaze u obrzir i neki pokloni za kuću poput nekih aparata, čaša, posuđa i sl.
Korpa sa voćem je jedan zaista lep poklon za domaćine, u koju se mogu staviti i slatkiši, kafa i piće… Ako je ukrasite sa malo trake, dobićete poklon koji će sve da oduševi.

Crkva ipak ne podržava slavske poklone, te vam s toga savetuje da ako ipak ne želite da idete u kuću „praznih ruku“, neka to budu praktični i iskoristivi pokloni koji će domaćinu biti od neke koristi. Ono što se smatra ispravnim jeste da gostima ne treba zameriti ukoliko dođu bez poklona, a domaćinima ako je slavska trpeza koju su spremili skromna. Ono što je najbitnije jeste da u kuću domaćina dođete sa iskrenim i lepim osećanjima i željama.

Izvor: kurir.rs