Jutjuber bio u podmornici nekoliko nedelja pre tragedije: Sve je snimio, pokazao kako izgleda ukrcavanje, s njim bio i jedan od stradalih

Jutjuber pod korisničkim imenom Skuba Džejk objavio je svoje snimke iz „Oušn Gejt“ podmornice Titan, u kojoj je bio ove godine, i to samo nekoliko nedelja pre tragedije, na „misiji III“. Njegova ekspedicija je na kraju, zbog neočekivanih problema, otkazana. Tragedija u kojoj je podmornica na kraju implodirala s pet putnika je bila „misija V“.

Između ostalog, u videu se može videti kako izgleda proces ulaska u podmornicu, zatvaranje sa 17 zavrtnja spolja i zaron.

„Da ekspedicija nije otkazana, ja sam mogao da budem u toj podmornici“, rekao je u videu jutjuber koji je na brodu Oušn Gejta proveo devet dana. On je pokazao i kako izgleda proces vaganja pre samog ulaska u podmornicu.

„Nosio sam nekoliko čokoladnih keksa, dva sendviča i kameru da mogu to sve da snimim“, rekao je jutjuber.

U videu se može videti i Stokton Raš, izvršni direktor OceanGatea koji je stradao u podmornici. U jednoj sceni Stokton pokazuje i kontrolor kojim je upravljao podmornicom. Takođe, u jutjuberovom snimku čuje se kako Raš govori da otkazuje zaron jer „nešto nije u redu s mozgom podmornice“, tj. s kontrolnim sistemom.

„Ovo je podsetnik da je život veoma dragocen i da može nestati u sekundi. Da je bilo lepo vreme, da me Stokton pitao želim li mesto u toj podmornici, ja bih opet otišao. Mogao sam da budem dole s njima. Zahvalan sam što sam tu danas, ali ljudi na ekspediciji su bili divni i jako sam zahvalan na celom iskustvu“, rekao je jutjuber.

Ulazak u podmornicu možete videti od dvadesetog minuta snimka OVDE.

Izvor: kurir.rs