Jevremovići tvrde da su greškom lekara izgubili bebu koja je živela samo 10 sati: „Tužićemo ih“

Dejan i Jovana iz Mačvanskog Pričinovića kod Šapca su pre par meseci prošli kroz pravu agoniju i doživeli najveću životnu tragediju koja može zadesiti roditelje. Jovana je donela na svet devojčicu Minju 12. januara, ali beba je nakon samo deset sati preminula u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj u Beogradu.

Kako su tvrdili Dejan (29) i Jovana (27) Jevremović iz Mačvanskog Pričinovića kod Šapca, beba Minja je preminula zbog grubog previda lekara. Zbog plodove vode i mekonijuma koji se slepio na bebina pluća, lekari nisu mogli ništa da urade jer je bilo kasno. Tri meseca posle velike tragedije Dejan za „Novu“ kaže da bol za izgubljenom ćerkom nikada neće proći, ali da se on i supruga trude da „nekako nastave dalje“. Stigao je nalaz obdukcije, a da je tužba protiv Opšte bolnice „Dr Laza K. Lazarević“ u Šapcu u procesu sastavljanja.

Dejan priznaje da se Jovana i on trude da nastave dalje, uprkos velikoj boli.

„Mi jednostavno guramo napred jer, šta nam drugo i preostaje? Naiđu tako periodi gde nas stigne sve, koliko god se trudili, ne možemo a da se ne vratimo na to, ali se trgnemo, dignemo glavu i guramo napred. Naša porodica i svi naši prijatelji su uz nas, hrabre nas i ne daju nam da potonemo, što zaista i nećemo i zbog njih i zbog nas“, započinje Dejan svoju dirljivu ispovest.

Dodaje da se Jovana fizički skroz oporavila. Ali samo fizički.

„Ona gura sve ovo kao lavica. Naiđe težak period što je i normalno, ipak je prošlo samo tri meseca, ali se stvarno trudimo da ovo preguramo.“ Dogovorili su se da se neće prepuštati tugovanju, pa su odlučili da putuju i da što više vremena provode zajedno.

„Idemo svuda i stvarno se trudimo da gledamo napred. Pre tri dana bili smo na slavlju kod naših kumova, kuma nam se porodila i mnogo smo srećni zbog njih. Jednostavno nećemo našom tugom da kvarimo drugima sreću. Naš gubitak je nešto što ćemo duboko u nama nositi kroz život duboko, ali moramo napred.“

Jevremovići nikada neće zaboraviti bebu koju su izgubili, a Dejan je na ruci istetovirao njeno ime kako bi ga stalno podsećala na dete koje je sa suprugom željno iščekivao.

Dejan je nekoliko dana nakon ovog događaja rekao da će tužiti bolnicu čim stigne nalaz obdukcije. Sada kaže da se tužba upravo ovih dana sastavlja, te da će biti podneta uskoro.

„Advokat mi je rekao da o detaljima nista ne govorim, tako da vas molim da nas razumete. Nalaz obdukcije je stigao i nalazi se kod našeg advokata, ali zaista ne smem ništa u vezi toga da vam kažem.“

Dejan poručuje da će na sudu dokazati da je napravljen ogroman propust zbog čega njihovo dete sada nije pored njih.

„I sami smo se preispitivali da li smo mi negde pogrešili, da li je moglo drugačije, ali jednostavno sudbina nam je takva. Idemo dalje… Ali samo da ćutimo – nećemo, da je svako svoj posao radio kako treba, mi bismo svoje dete danas odgajali živo i zdravo, ali Bože moj, to ćemo i dokazati“, podvlači Dejan.

Podsetimo, Ministarstvo zdravlja je tada naložilo vanrednu inspekciju u šabačkoj bolnici, po hitnom postupku, dok se bolnica u Šapcu o ovom slučaju oglasila saopštenjem da je beba po rođenju odmah zaplakala, a da je osam sati kasnije, prilikom podoja uočeno da novorođenče ima problem sa disanjem. Hitno je pozvan pedijatar koji je doneo odluku da dete bude prebačeno na Univerzitetsku dečju kliniku Tiršova u Beogradu, gde je, uprkos borbi lekara, preminulo.

Izvor: nova.rs