„Ja sam Srbin, ali sam se opredelio za islam“: Dejan otkrio zbog čega je promenio veru – Dobija pretnje, spomenuo i Cara

Dejan Dragojević, pobednik Zadruge 5, nedavno je priznao da je promenio veru, a pre par dana vratio se iz Meke i Medine gde je bio tokom Ramazana, a sada je otvorio dušu o svemu.

„Dali su mi ime Zijat, nema šta nisu, to ništa nije istina. Stalno mi šalju poruke. Govorili su mi da neću moći da uđem u Srbiju, da neću moći slobodno da se krećem. Međutim, normalno se krećem, to su samo komentari preko interneta“, započeo je priču Dejan u Amidži šouu.

Dejan je napomenuo da ga niko nije osudio što je promenio veru.

„Niko me nije osudio. Niko i ne zna, islam retko ko poznaje. Kada sam malo objasnio, upoznati su samo o tome preko medija. Što se tiče islama, medijski je prikazan suprotno od toga što jeste. Mami je jako teško da se nosi sa komentarima. Na primer, mama je okačila katolički Uskrs, komentari su užas! Nema šta ko da mi kaže, normalni su ljudi“, rekao je Dragojević.

Dejan je potom otkrio koji je bio presudni trenutak kada je odlučio da promeni veru.

„Svi me znaju da sam bio surov i znao sam sa rečima da izvrnem naopako, jer uđem u srž svega toga. Tako je bilo i sa ovim. Čim sam stupio u vezu sa osobom koja je druge vere, pripisvali su mi sve i svašta. Tada sam istraživao da vidim kako da odbranim i tako dalje i kako sam krenuo da istražujem, krenulo je da mi sve sviđa. Ja sam čudan, zanimalo me je šta je smrt?! Kada sam krenuo da čitam, video sam da piše opširno i opisano u sitne detalje“, ispričao je Dejan i otkrio da svakodnevno dobija pretnje.

„Dobijam pretnje svaki dan, samo što mi babu na fiksni nisu zvali. Ja kažem, hanibal da ima instagram, ne bi takve poruke napisao. Malo pre mi poslao neki lik poruke neke, nema šta mi nije rekao, a on bio u Turskoj i slikao se pored džamije. Ljudi mešaju veru i nacionalnost, ja sam Srbin, ali sam se opredelio za islam“, poručio je Dejan.

Bivši zadrugar ispričao je i da li neko iz njegove okoline smatra da je bio omađijan od strane Dalile.

„Ima te magije i dalje. Niko. Bilo je to kada je bio rijaliti i stvari koje su se tamo dešavale bile su nerealne. Isekao sam se čašama, bio sam umotan skroz. Ja sam najviše pričao na tu temu, jer znam 90 posto od 100. To je bilo u tom trenutku“, prisetio se Dragojević.

„Imaš mogućnost da samo jednim pridevom opišeš Cara, a jednim Aleks, koji bi to bio?“, glasilo je pitanje za njega.

„Ne bih to komentarisao. Bilo mi je smešno, rekao je Car: „On bi meni trebao penziono da uplati“. On će zauvek biti moj zet, ako Bog da da mi biznis bude kako treba, on od mene ima godinu dana radnog staža. Menio je on samo dobro doneo, drag mi je“, poručio je Dejan.

Izvor: pink.rs