Inspekcija zatvorila Brenino gradilište: Živojinovići će morati da objasne zašto su gradili „na divlje“ na državnom zemljištu

Pevačica Lepa Brena sa suprugom Bobom Živojinovićem započela je bespravnu gradnju novog objekta na Bežanijskoj kosi na državnom zemljištu, o čemu su priču objavili Paparaco lov i Kurir. Nakon pisanja medija reagovala je inspekcija i zatvorila gradilište.

„Građevinska inspekcija vodi postupak inspekcijskog nadzora nad izvođenjem građevinskih radova na navedenoj lokaciji. Izvršeno je i zatvaranje gradilišta stavljanjem službenog znaka „zatvoreno gradilište“, kao i postavljanjem posebne trake za obeležavanje zatvorenog gradilišta. Ostavljen je poziv investitoru, shodno Zakonu o inspekcijskom nadzoru, kako bi se isti izjasnio na sve okolnosti. Prema javnim podacima iz katastra nepokretnosti, izvođenje radova se obavlja na parceli koja je u javnoj svojini grada“, stoji u dopisu Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju.

Da je u pitanju bespravna izgradnja, pokazuje to što za objekat ne postoji građevinska dozvola u javno dostupnim dokumentima na sajtu Republičkog geodetskog zavoda. Iz ovih dokumenata može se videti da je Brenina i Bobina parcela samo ona na kojoj je njihova kuća, a da je parcela van objekta vlasništvo Grada Beograda, kao i da nije formirana nova građevinska parcela na kojoj bi trebalo da se gradi objekat.

Izvor: kurir.rs