Hrvati opleli po selektoru Srbije: „Piksi, ti si ili genijalac ili težak blefer“ – Ovo je nedopustivo za SP

Eliminacija Srbije sa Mundijala glavna je vest kako kod nas tako i širom regiona. Tako je glavna tema ultra-popularnog hrvatskog podkasta „Sportskih novosti“ – „Mundokast“, upravo bio nastup „orlova“ protiv Švajcarske, a trener Ivica Landeka i glavni urednik ovog lista – Robert Šola komentarisali su ono što se sinoć dešavalo na „974“ stadionu u Kataru.

„Srbija je u utakmicu ušla sa puno emocija i puno taktičke nediscipline. To je nedopustivo na Svetskom prvenstvu i ozbiljna ekipa to ume da kazni“ rekao je trener Ivica Landeka, a potom se nadovezao i čuveni Šola:

„Pomislio sam pre utakmice: Piksi ti ili si genijalac ili teški blefer. Srbi su napali praktično sa sedam igrača. Zamislite da Hrvatska u utakmicu krene sa Livajom, Petkovićem, Kramarićem, Oršićem i Perišićem, bez korektora u veznom redu. Švajcarci su bez problema dolazili u prilike, a obrana Srbije nije radila ništa u obrambenom bloku. Piksi je bio potpuno izvan svega“, rekao je on i dodao:

„Srbi su primili osam golova u tri utakmice, samo je Kostarika primila više. Treba napomenuti da su i Brazil i Švajcarska promašili još puno prilika“, rekao je Robert Šola, glavni urednik „Sportskih Novosti“.

Izvor: kurir.rs