„Hrkalovićeva, spustite nogu“: Optužena dva puta opomenuta zbog nepristojnog držanja u sudnici

U nastavku suđenja bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Dijani Hrkalović, četiri svedoka danas su saslušana u Specijalnom sudu u Beogradu. Inače, Hrkalovićeva je optužena za zloupotrebu položaja i trgovinu uticajem.

Danas su pred sudom ispitani pripadanici nekadašnje Službe za specijalne istražne metode (SSIM) MUP Srbije.

Sa Dijanom Hrkalović su na optuženičkoj klupi sedela još dvojica bivših rukovodilaca MUP Dejan Milenković Bagzi, bivši načelnik SSIM i Milorad Šušnjić, nekada prvi čovek novosadske policije.

Dvojica svedoka veštačila su telefone Veljka Belivuka nakon njegovog hapšenja zbog ub1stva Vlastimira Miloševića 30. januara 2017. godine.

Svedok Andrej Miletić je rekao da mu je optuženi Milenković naložio da izveštaj sa Belivukovih telefona stavi kod sebe umesto da ih prosledi tužiocu, a što je, kako svedok kaže, bilo naređenje Hrkalovićeve, odnosno kako je naveo, tadašnjeg ministra Nebojše Stefanovića.

Nakon iskaza ovog svedoka Dijana Hrkalović je sudu rekla da smatra da je ova optužnica protivpravna jer se osoba koja je naložila da se izveštaj sa telefona ne šalje (Stefanović) i osoba koja je čuvala izveštaje i telefone (svedok Miletić) nisu obuhvaćeni optužnicom.

Inače, na suđenju je izrečeno nekoliko opomena, koje je predsednik Krivičnog veća, uputila Dijani Hrkalović zbog njenog neprimerenog držanja.

Najpre ju je upozorila da ustane kada postavlja pitanje svedoku i da ne prekršta noge, a u jednom momentu rekla je Hrkalovićevoj da „spusti nogu“ i pristojnije sedi na optuženičkoj klupi.

Izvor: kurir.rs