Hasan Dudić tuži kolege: „Bekuta, Halid i Ljuba su me izdali“ – Angažovao advokate, ovako će se osvetiti nezahvalnim zvezdama

Hasan Dudić koji je ranije istakao kako je razočaran jer nije dobio nacionalnu penziju, rešio je da kolegama oduzme prava na numere koje im je osamdesetih davao. Zato je, kako kaže, rešio da ih „odere na sudu“ i zabrani im da pevaju njegove hitove, a daće ih bratanici Ildi Šaulić da ih prepeva. Njegova ideja je da Šabanova ćerka snimi u novom aranžmanu pesme koje su proslavile pevače poput Ane Bekute, Zlate Petrović, Halida Bešlića, Halida Muslimovića, Ljube Aličića, te da im da novi život.

„Ljut sam jer su mi mnogi okrenuli leđa, a mnogi ne znaju da mi kažu ni zdravo kada me vide. To je razlog što sam doneo takvu odluku. Ove nedelje bi trebalo da se vidim s Ildom. Moji saradnici su mi dali predlog da sve pesme koje sam pisao tim nezahvalnim zvezdama prepeva Šabanova ćerka. Ona je to prihvatila i ona će to odlično da iznese. A ovi što su me izdali, sramota me je njihove sramote. Gradio sam mnoge karijere, a oni sada okreću glavu od mene. To je nezamislivo“, kaže Hasan i dodaje:

Poznato je da je Dudić pisao za mnoge danas velike zvezde, koje zaboravljaju da su upravo dobrim pesmama gradile karijeru“, rekao je on i istakao da je Bekutu mnogo voleo, ali da se ona ogrešila od njega. Napisao joj je vanvremenske hitove „Stani, stani, zoro“ i „Rano moja“, a ona mu ni hvala nije rekla.

„Pre nekoliko godina, kada je htela ponovo da ih snimi, pozvala me je da mi to kaže. Odmah je rekla da para nema i ja sam odgovorio da ne mora ništa da mi plati. A kada sam ja nju zamolio da mi bude gost na koncertu u Doboju, saopštila mi je da ne može jer baš tog dana ima nešto zakazano. Nije nego… Eto, to se zove zahvalnost“, ispričao je Hasan o Ani Bekuti.

Prvi hit Halida Bešlića „Pjesma o njoj“ napisao je takođe Dudić, kao i pesme „Ta je žena varala me“ i „Do ljubavi tvoje mi je stalo“. Takođe je radio pesme „Nema tužnije sudbine“ i „Hej, drugovi moji“, koje je snimio Ljuba Aličić, dok je i čuveni hit „Put putuje moj jaran“ za prvi album Halida Muslimovića, verovali ili ne, komponovao upravo Hasan.

Sada je, zbog ovakvog ponašanja kolega, Hasan rešio da presavije tabak, sve im naplati, oduzme pravo na izvođenje i ustupi ih bratanici Ildi Šaulić.

Izvor: mondo.rs