Beograđanin smislio kako da živi lagodno a ne radi ništa: Iselio se iz stana, ostavio sve i pravac selo

Momak iz Beograda uzdrmao je forume i mreže i postao glavna tema zbog odluke da se bukvalno preko noći iseli iz svog beogradskog stana, napusti gradski život, ostavi sve i ode na selo. Mnogi maštaju da učine tako nešto – da komotno žive i ne rade ništa.

Diskusija se razvila na forumu Reddit na kojem su ga mnogi kudili, neki se divili hrabrosti i odluci, a većina detaljno raspitivala kako je to izveo jer bi i oni mogli isto tako.

„Izdao sam stan Rusima, nije šala. Pitajte šta vas zanima.“, napisao je on kratko na forumu, posle čega ga je krenula lavina pitanja o praktičnim detaljima tipa da li treba prijaviti državi, koliko mu uzimaju za porez i slično. Prvo što su ga pitali jeste na koliko i za koliko.

„Samo depozit su ostavili i to u visini jedne kirije. 600 evra mesečno“, odgovorio je momak iskreno.

Ono što je korinsike foruma takođe zanimalo, jeste da li su stanari prijavljeni, te da li on kao stanodavac plaća porez na rentiranje stana. „Teret poreza je na stanarima, a oni ne žele da plate porez, sve je prijavljeno po propisu“, kratko je odgovorio.

„Siguran? Zar ne bi trebalo da platiš porez na zaradu? Jel si imao problem da prijaviš strance na adresi i šta je od papirologije bilo potrebno?“, glasilo je njegovo pitanje. Stanodavac je tada objasnio da je u slučaju plaćanja poreza, visina kirije veća.

„Prijavio sam ih sve regularno. Pa siguran sam da ne bih izdao za 600 evra u koliko bih morao da dam 20 odsto onda bih izdavao za 720“, objasnio je Beograđanin.

Zanimalo ih je i koliko je Rusa u stanu te čime se bave kad imaju toliki novac.

„Bave se programiranjem. Ugovor je na godinu dana, pa videćemo, 600 evra kirija nisu dali ništa u napred sem depozita. Izgledaju fino i pristojno“, dodao je mladić.

Lokacija, lokacija, lokacija, najvažnija je stavka u poslu s nekretninama pa je novopečeni „gazda“ objavio da je posredi Novi Beograd, 50 kvadrata.

„Novi Beograd, dobra lokacija, 50 kvadrata. Ja sam se iselio iz stana i sve im ostavio. Internet, nameštaj, mislim da ništa svoje nisu doneli sem sto su kupili krevet novi. Ja sam se iselio iz stana da bih izdao, prešao sam u kuću na 20 kilometara od Beograda“, otkrio je.

Nakon ove objave većina komentara bili su uvrede. Mada, bilo je i „kolega“ koji su ostavili sledeću poruku.

„Imam i ja Ruse podstanare. Stan 50 kvadrata u Novom Sadu 350 evra, na odličnoj lokaciji. Bukvalno smo imali 10 kandidata (sto parova, sto porodica) koji traže stan, i odlučili smo se za one koji su nam ostavili najbolji utisak. Momak inženjer zvuka, devojka isto neki drmr, nisam skontao šta konkretno radi, ali jako fini“.

Bilo kako bilo, nema sumnje da se Beograđanin lepo snašao, spojio lepo sa korisnim, i ostvario san da živi na selu a pritom ništa ne radi.

Izvor: kurir.rs