Grčić podneo ostavku: U pismu premijerki napisao šta mu dugo leži na duši, a tiče se Zorane Mihajlović

Vršilac dužnosti direktora EPS Milorad Grčić podneo je ostavku i pismom se obratio premijerki Ani Brnabić.

„Predsednika Republike obavestio sam da podnosim neopozivu ostavku na mesto vršioca dužnosti direktora EPS, koju sam obavljao prethodnih godina u izuzetno složenim okolnostima. Uz osećanje lične odgovornosti želim da jasno istaknem da nije bilo dovoljno novih investicija“, stoji u Grčićevom pismu premijerki Ani Brnabić.

„Pre nepunih 6 godina investicije u EPS su stajale, ništa se nije radilo, sve je bilo u fiokama. Skoro svaki projekat je bio problematičan. Zasukali smo rukave, krenuli su pregovori i počeo je rad. Ni to ne bismo pokrenuli bez podrške predsednika Srbije, jer smo velike probleme rešili samo njegovom odlučnošću i zalaganjem“, nastavlja Grčić.

Zatim se u jednom delu pisma obratio premijerki kao čovek, rekavši šta mu je dugo ležalo na srcu:

„Poštovana predsednice Vlade Srbije, na kraju ovog izlaganja, želim da vam skrenem pažnju na jedan važan momenat. Sada, kada više nisam vršilac dužnosti direktora EPS, kada mogu da kažem ono što mi na srcu leži, ne mareći za hijerarhiju, upozoravam vas na sledeće. Ukoliko gospođa Zorana Mihajlović ostane na čelu Ministarstva rudarstva i energetike duže od tri meseca, ako bude vodila to ministarstvo i jedan jedini dan posle izbora, naš elektroenergetski sistem očekuje potpuna propast.

Gospođa Mihajlović radeći za svoje mentore iz zapadnih ambasada i svoje poslovne partnere, ne uništava samo jedno od najvažnijih ministarstava, ona potpuno razgrađuje naš celokupni elektroenergetski potencijal i uništava taj sektor, koji je srce naše države. Kao čovek, koji nema visoke titule i koji nije vaspitan tako da ume na pravi način da se smeška licemerima iz kruga dvojke, ali kome su Srbija i naš narod, naša država, u srcu, upozoravam vas i molim da preduzmete sve kako bi na čelo tog ministarstva nakon izbora došao neko ko voli svoju državu, a ne samo svoj džep i svoju fotelju, koju pokušava da sačuva preko zapadnih ambasadora.

Ja sam sebe na ovom poslu dao u potpunosti, jer verujem istinskom patrioti i zaštitniku svog naroda, predsedniku Aleksandru Vučiću. Ako dozvolite da mimo njega, elektroenergetski sistem Srbije vode ljudi poput Zorane Mihajlović, Srbija će postati šaka jada, koju svako može da pozoba.“, napisao je Grčić.

Izvor: blic.rs