Godinu dana bez Mrke: Uplakana Ana srušila se u Dačićev zagrljaj – Od Daše ni traga ni glasa

Prošlo je godinu dana od kako nas je napustio političar Milutin Mrkonjić. Pored njegove večne kuće na Novom groblju danas su se okupili članovi porodice i prijatelji, kako bi prisustvovali pomenu šarmantnom gospodinu koga su svi voleli i poštovali bez obzira na političko opredeljenje.

Sasvim očekivano, na pomenu se među prvima pojavila Mrkina emotivna partnerka Ana Bekuta u pratnji svojih unuka. Donela je cveće, poljubila ploču i zaplakala. Teško je bilo sakriti emocije, bol je i dalje prevelika. Utehe nema, ali podrška je uvek tu – uz poznatu pevačicu sve vreme je bila unuka Sonja koju je čvrsto držala za ruku.

Na pomen čuvenom Mrki došle su i njegove stranačke kolege Ivica Dačić, Aleksandar Antić, Branko Ružić, potom advokat Toma Fila, Gordana Šaulić, udovica Predraga Živkovića Tozovca, Emilija, i drugi. Dačić je održao kratak govor, a između ostalog rekao je:

„Svaki dan ga se sećamo! Nova obilaznica oko Beograda, na predlog predsednika Vučića nosiće ime po Mrkonjiću. Na taj način će zauvek ostati zabeležen u istoriji“, rekao je Ivica Dačić.

Mrkonjićeva zakonita supruga Daša ranije je bila na groblju, te sada nije bila prisutna. Inače, po otvaranju testamenta otkriveno je da je Milutin svu imovinu ostavio upravo njoj.

Izvor: hellomagazin.rs