Glumci se fizički obračunali u vozu: Svi detalji sukoba Sergeja Trifunovića i Nenada Jezdića

Poznati srpski glumci Sergej Trifunović i Nenad Jezdić obeležili su mnoga domaća ostvarenja, a mnogi ne znaju da je razlika između njih manja od 3 meseca. Oni su zajedno studirali na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, iako je Jezdić bio generacija iza.

Njihove studije trajale su tokom potresnih ’90-ih, koje su ostale upamćene po siromaštvu i nemaštini. Ipak, to nas nije sprečavalo da se razvijamo, a u prilog tome govori i priča koju je Sergej Trifunović ispričao za magazin „Nedeljnik“.

– Imali smo situaciju Nenad Jezdić i ja. On je iz Valjeva, ja iz Užica, on je godinu dana iza mene na Akademiji. Idemo kući, zadnji voz, nemamo para. Mi samo znamo da moramo kući. Gladni smo, to je 1992. godina. Ulazimo u voz i molimo Boga da prođe kondukter. Pun je voz seljaka, vuku robu. Ali ulazi kondukter, kaže: „Karte!“ Jezdić i ja nemamo nikakav dogovor i sve je čista improvizacija. Kažem Jezdiću: „Daj karte čoveku!“ On: „Kod tebe su“, ja: „Je l’ me zaj**avaš?“ „Kod tebe su.“ „Nisu, dao sam ti karte pred ulazak u voz.“ Ustasmo, kreće t.ča: „Dao sam ti svoje pare, p…a ti ma..rina!“ Ljudi skočiše da nas razdvajaju: „Momci, nemojte!“ I ode kondukter – rekao je Sergej Trifunović, pa dodao:

– Zapalimo pljuge on i ja i ćutimo. Seljaci stoje i ćute. Kad uđeš u voz, izbegavaš da kažeš šta studiraš stvarno. Odgovoriš da studiraš pravo ili ekonomiju i niko te dalje ništa ne pita. Ako kažeš da studiraš glumu, naj**ao si. Tako smo i Jezda i ja rekli da studiramo pravo. A ovi seljaci na to: „A jeste glumci, m*mu vam vašu“.

Izvor: nedeljnik.rs