Gagi Jovanović doneo neočekivanu odluku: „Dosta je bilo, završio sam sa pozorištem“ – Branka iznela detalje o njegovom stanju

Glumica Branka Pujić otkriva da je njen suprug Dragan Gagi Jovanović odbijao brojne uloge, jer se u njima nije pronalazio. Glumica je između ostalog otkrila da Gagi Jovanović nije želeo da snima ni reklame za alkohol i kockarnice.

„Dragan se nikad nije vodio novcem. Prihvatao bi da radi samo ono u šta veruje i što mu prija, a onda bi davao sto odsto sebe. I više od toga, išao je preko granice bola i izdržljivosti. Takav je, kad nešto želi, učiniće sve da to bude perfektno. Zato i ne treba da se buni što mu je zdravlje narušeno. Novac, moć i uticaj ga ne zanimaju, štaviše, gade mu se. Takav je bio i u mladosti kad smo se upoznali. Stalno mu šalju scenarije na čitanje. U retko kom vidi sebe. Zahvali se i odbije ponudu. Isto je učinio i sa predlozima da reklamira alkohol ili kockarnice i kladionice. Ali zato rado prihvata uloge u studentskim filmovima. Nudili su nam svašta, odbili smo sve. Ne pripadamo nikome, nijednoj opciji. Status nećemo menjati“, kaže Pujićeva, dok Gagi otkriva da piše roman.

„Lepše mi je da pišem ručno. Radim grafitnom olovkom, brišem gumicom, ceo proces se odvija polako, što mi odgovara. Reč je o naučnofantastičnoj biografiji. Uporno sam tražio model koji će u sebi sadržati moje fantastične priče, izmišljotine, kao i autobiografske elemente. Definitivno mi se sve to spojilo, biće vrlo zanimljivo, verujem. U principu, kad pročitas dobru knjigu, vidiš da je zasnovana na autentičnom životu, na ličnom iskustvu“, zaključuje glumac.

Zdravstveno stanje je uspešno sanirao. Naučio je da živi sa povredom leđa, diskus hernijom u lumbalnom delu kičme, kao i sa čirom na želucu. Osim toga, rastao se i sa alkoholom posle decenija druženja.

„Svoju meru sam popio. Dosta je bilo. Sada nemam potrebu za alkoholom. Završio sam i sa pozoristem. Istrošio sam se. Odigrao sam više od 4000 predstava tokom kojih sam davao svoj kreativni, mentalni i fizički maksimum. Rastao sam se od pozorišta za sada, što ne znači da ću ga odbiti ako me nekada ponovo bude zaprosilo. Radim lagane vežbe za leđa i pazim da ne napravim nagli pokret. Naterao sam se da polako ulazim i izlazim iz automobila. Navikao sam se na ograničenja. Kad me zaboli, trpim i čekam da prođe. Odrekao sam se skijanja i tenisa. Ali sam zato postao veoma vešt u bilijaru. U prizemlju kuće postavili smo stolove za bilijar i stoni tenis. Ponekad se zaigram po pet-šest sati“, otkriva Gagi Jovanović.

Izvor: espreso.co.rs