Fudbalski savez Kosova tužio Piksija FIFA: Zasmetale su im ove reči selektora Srbije

Fudbalski savez Kosova podneo je žalbu FIFA, u kojoj su tužili selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija, zbog njegovih komentara tokom meča 3. kola Mundijala u Kataru između Srbije i Švajcarske.

U saopštenju Saveza Kosova koje traži reakciju od FIFA, pošto ne žele da se takvi komentari prave na događaju kakvo je Svetsko prvenstvo.

„Isticanje slogana sa političkim porukama i pozivi Albancima čuli su se tokom čitavog meča, a o njima su izveštavali i svetski mediji. Besmislena je i apsurdna mržnja kojom se godinama pothranjuje mišljenje u susednoj državi prema albanskom narodu uopšte. Savez Kosova zahteva od FIFA istragu ovog slučaja i sankcije za Fudbalski savez Srbije, kako bi jednom zauvek skandiranja nestala sa fudbalskih stadiona i događaja poput Svetskog prvenstva.

Ovakvo skandiranje navijača jedne ekipe koja učestvuje na Mundijalu niko ne može da razume i opravda, posebno sada kada Evropi preti krhka bezbednosna situacija. Fudbalski savez Kosova će snažno stati u odbranu vrednosti i dostojanstva zemlje i njenog naroda, ali istovremeno i u odbranu vrednosti koje fudbal prenosi uopšte, a to su jedinstvo među ljudima, nada, radost i strast za inkluzivnošću. Timovima i navijačima sa ponašanjem i filozofijom mržnje ne bi trebalo da bude mesto na ovako važnim sportskim događajima kao što je Svetsko prvenstvo u Kataru“, stoji u saopštenju Fudbalskog saveza Kosova.

Dragan Stojković Piksi je izbacio sve iz sebe nakon što je Dušan Vlahović pogodio za 2:1 protiv Švajcarske u 34. minutu, i u jednom trenutku kamera ga je snimila kako je bukvalno kanalisao sve emocije kroz psovke.

Izvor: nova.rs