Emicu odlično poznajete iz domaćih serija, ali nikad ne biste rekli da je sestra Ivice Dačića: Sada ima drugu profesiju

Svi koji su gledali „Porodično blago“ sećaju se Zorice, sekretarice sudije Risa (Branislav Lečić). Simpatična plavuša pojavljivala se i u serijama „Jelena“, „Stižu dolari“ i „Miris kiše na Balkanu“. Bilo da je bila zubarka, Gordana Petrović ili Spasenija, kod publike nije prošla nezapaženo.

Reč je o Emici Dačić, rođenoj sestri političara Ivice Dačića. Završila je dva fakulteta, Pedagogiju u Prištini i Akademiju dramskih umetnosti u Beogradu. Njen brat, Ivica Dačić je u jednom intervjuu ispričao kako su njih dvoje odrastali.

„Potičem iz siromašne kuće…Kako bi odškolovali mene i sestru Emicu, naši roditelji Desko i Jela sakupljali su pečurke i šipurak“, rekao je Ivica, pa se pohvalio sestrinim uspehom:

„Evo, moja sestra Emica je završila pedagogiju i glumu, pojavila se u nekoliko serija i predstava – i to je to. Svi su je gledali kao sestru Ivice Dačića“, rekao je političar.

Inače, Emica se od 2011. godine ne bavi glumom – zasposlila se u Ministarstvu unutrašnjih poslova, pa je zbog toga publika ne viđa u javnosti.

Izvor: espreso.co.rs