Dušan Tadić nikad iskrenije o igri Srbije, selektoru Piksiju i šampionu Mundijala u Kataru: „Bilo je i dobrih i loših stvari…“

Kapiten srpske fudbalske reprezentacije Dušan Tadić je uvek realno sagledavao igre fudbalera, nije leteo kada je euforija drmala zemlju, niti dozvoljava da sada glave klonu posle ambicija u Kataru.

Na pitanje da sada, sa nekoliko dana odstojanja, oceni učinak Srbije na Mundijalu, Tadić kaže:

“Teško je dati pravu ocenu pošto je bilo i dobrih i loših stvari. Postići pet golova, najviše u našoj grupi je jako dobar podatak, ali primiti osam je jako mnogo da bi se prošlo dalje. U odnosu na prikazano i učinjeno rekao bih da se nalazimo negde na sredini što se tiče skale od jedan do pet”.

Kapiten označava defanzivu celog tima kao kamen o koji se saplela Srbija u katarskoj pustinji.

“Definitivno nam je nedostajalo da se bolje branimo, naravno tu ne mislim samo na odbrambene igrače. Odbrana počinje od napada, a isto tako i napad od odbrane. Ali realno gledano, primali smo jako naivno golove i uglavnom smo imali minimum pet igrača iza lopte što je dobro. Međutim, morali smo da budemo bolje postavljeni i da više komuniciramo između sebe, da možemo odmah da oduzmemo loptu. Mislim da je to jedna od jako bitnih stavki koju moramo da popravimo”.

Tadić se slaže sa selektorom Stojkovićem da su povrede ozbiljno uzdrmale Orlove na Mundijalu.

“Imali smo problem sa povredama, to su činjenice. Mitrović i Vlahović nisu odigrali utakmicu skoro mesec dana, Kostić je bio 12-tak dana bez treninga. Sigurno da igrač malo ispadne iz ritma kada se tako nešto desi i da mu treba vremena da se vrati u pravi ritam. Pogotovo ako moraš da igraš 90 minuta. Oni su jaki momci i navikli su da igraju i sa bolovima. Pomogli su koliko god su mogli. A, već sam rekao u čemu treba tražiti razloge što rezultati nisu bili drugačiji, uz činjenicu da je zaista bilo dosta muke sa povredama”.

Smatra Tadić da i pored svega na kraju ima ponešto pozitivno što se ponelo iz Katara.

“Ima dosta toga pozitivnog. Kao što sam rekao, postići pet golova, najviše u grupi je za svaku pohvalu i za to ide zasluga celom timu. Mogli smo i još, naravno i nadam se da će ovo iskustvo da nam svima pomogne da kad dođe sledeće veliko takmičenje da budemo još bolji i jači”.

Pepe sa skoro 40 godina predvodi Portugaliju do četvrtfinala Mundijala, dok je Tadiću sad 34. Možda i nije rekao svoju završnu reč na Mundijalima.

“Videćemo. Fizički se super osećam, uvek najviše pretrčim i brzo se oporavim, pa što se toga tiče – zadovoljan sam. Veliku zahvalnost za to dugujem svom treneru Andreji Milutinoviću, koji čini sve da se na fizičkom planu osećam odlično. Ali, videćemo, hoću da igram, jer uživam u igri i da pre svega pomognem reprezentaciji i klubu, to je najbitnije”.

Izvor: mozzartsport.com