Drama u marketu zbog kusura od 12 dinara: Kasirka nije imala da vrati novac kupcu – Pogledajte šta je preduzeo

Na društvenoj mreži Tviter pokrenula se debata nakon što je jedan korisnik ove mreže podelio objavu u kojoj se požalio na to kako kasirka navodno nije imala da mu vrati kusur i to 12 dinara.

„Bio malopre u marketu i trebao da platim 388 dinara, dam 400 kaže trgovkinja nemam 12 dinara. Ajde dva u redu. Reko: „Pitaj koleginicu je l` ima ona“ i vratili mi kusur i gledali me kao u fazonu vidi ovog slepca. A nema inflacije“, stoji u njegovoj objavi.

Ispod tvita ređali su se komentari besnih potrošača koji su primetili ovu sve češću pojavu u prodavnicama i marketima.

„Ne može da nema, kusur se vraća. To su fore. Skupi svet kući sitno, oni odbijaju da razmene“, stoji u prvom komentaru, dok u drugom piše:

„Skupilo se tokom godina tri tegle neke siće u kući. Niti kome treba u prodavnici, niti znam šta bih s tim“.

Neki kupci su pak napisali da plaćaju isključivo karticom gde mogu.

„Kod mene u Temerinu ima radnja koja ne prima kartice za iznose manje od 900 dinara. A takvo limitiranje je zakonom zabranjeno“, napisao je jedan korisnik.

Međutim, neki su stali i na stranu kasirke.

„Časti i kasirku, zamisli da si na njenom mestu i da te svaki kupac smara za 12 dinara ili dva dinara“, navodi se u komentaru i dodaje:

„Meni nikad kasirke neće da uzmu, kaže snimaju ih i sve im uzmu sefovi direktori ko već! Mislim na ove veće lance“.

Ipak neki su upitali kako bi kasirke reagovale kada bi kupcu falilo 12 dinara.

„Radila šefica radnje. Ja joj rekao opušteno doneću kasnije. Kad ona: „Čuj ti njega, doneću kasnije!“ Nema šta da donosiš sad ćemo da skinemo neki od artikala i to je to! Od tada čekam i na kusur od 50 para,a kad mi ne vrati dinar ja neću da se sklonim sa kase! Izvinite, a kusur“, stoji u jednom od komentara:

„Ne 10 ili dva dinara, već ni paru“, poručuju kupci.

U poslednjem se navodi da je „ova cura preterala“.

„Često bude da stvarno nemamo sitno, ali 12 dinara da ne vrati, pa hit! Jako malo ostavljaju u depozitu, posebno jedan, dva i pet su problem, ali opet je ova cura preterala. Nemam opravdanje. Nisu sve takve?“, pita se na kraju Tviterašica.

Izvor: kurir.rs