„Dragi Peco, pozdravi nam naše anđele gore“: Prijatelji se dirljivim porukama opraštaju od Uroševe devete žrtve

Petar Mitrović (30) uz Malog Orašja kod Smedereva koji je teško ranjen 4. maja u masakru koji je izvršio U. B. (21) iz Dubone je deveta žrtva pomahnitalog ubice. Porodica i prijatelji od juče se opraštaju od njega dirljivim porukama na društvenim mrežama.

„Dragi Peco, vidimo se na nekom boljem mestu i pozdravi nam naše drugara. Počivaj u miru, neka te anđeli čuvaju“, stoji u jednoj od poruka na kojoj se vidi kako ubijeni mladić nasmejan pozira u narodnoj nošnji.

Mladić se dobrih 50 dana borio da preživi, ali hitci koje mu je uputio U.B. bili su kobni po njega i pored svih napora lekara podlegao je povredama.

Kako ga opisuju prijatelji, Mitrović je bio vredan, požrtvovan i osoba koja se trudila da očuva tradicionalne vrednosti u mirnom šumadijskom selu Malo Orašje. Bio i veliki ljubitelj lova, oružja i član jednog udruženja koji se bavi iznajmljivanjem opreme i terena za pucanje u prirodi, koji se sada povodom njegove smrti oglasio.

„Obaveštavamo sve da je naš klubski brat Petar Mitrović, kojem je predstojeći kup posvećen, preminuo. U ovom teškom trenutku za njegovu porodicu, za naš klub i celo Smederevo doneli smo tešku odluku da nastavimo sa već planiranim aktivnostima, jer bi to naš brat želeo. Sav prihod sakupljen u kutiji biće prosleđen njegovoj porodici. Takođe, trudićemo se da ovo ne utiče na kvalitet susreta. Još jednom bi smo želeli da pozovemo sve prijavljene da dođu u nedelju u Lunjevac i na taj način ispoštuju našeg brata, koji je kao i svi mi voleo naš sport“, piše stoji na stranici pomenutog kluba.

Izvor: kurir.rs