Dragan Vučićević se obrušio na Dodikove zbog „izdajničkog poteza“ Tv Une – Gorica Dodik mu uzvratila: „Sram te bilo, urazumi se“

Javnost bruji o jučerašnjem protestu „Srbija protiv nasilja“, koji je po drugi put održan juče u Beogradu. Sa protesta je izveštavala i televizija Una, koja se vezuje za predsednika Republike Srpske Milorada Dodika. Taj „neprijateljski čin“, istakao je i urednik Informera Dragan Vučićević, ali Dodikova ćerka Gorica, nije ostala nema na njegove uvrede.

List Informer je povodom toga objavio tekst pod nazivom – „Protesti građana u Beogradu! ‘Iznenađenje’! Dodikova TV UNA prenosi direktno protest protiv vlasti Srbije“.

U tekstu se navodi da „Dodik pokušava da se nađe i na strani opozicije u Srbiji, koja već drugi put organizuje proteste, ali i da sve vreme u javnosti u BiH i Republici Srpskoj da privid o ‘harmoničnim’ odnosima sa zvaničnim Beogradom“. Na uvrede je reagovala je i Gorica Dodik na svom Tviter profilu.

Vučićević je optužio da je TV Una postala deo „najgoreg antisrpskog ološa“ i da je dosta „laži i prevara“.

Gorica je nastavila da brani svog oca i ukazala na to da bi Vučićevića trebalo da bude sramota što priča „ko je na čijoj strani“ i da je on samo čekao momenat kako vi „popljuvao“ porodicu Dodik, koja je, prema njenim rečima među prvima osudila opoziciju što koristi tragediju za svoju promociju.

„Tvoj način rada gadi se mnogima iz tvog okruženja“, istakla je ona i poručila Vučićeviću da poene skuplja a nekome drugom.

Vučićević je ponovio da porodicu Dodik treba da bude sramota zbog navodne podrške i dodao da je on njenog tatu podržavao svih ovih godina, i to „bez žute banke“. Gorica se posebno „uhvatila“ na sintagmu „bez žute banke“ upitavši ga, da li to znači da drugima napalaćuje podršku.

Prepiska urednika i „požrtvovane“ ćerke završila se njenom izjavom da Vučićević politizuje tragediju koja se dogodila u Beogradu čime je „dokazao kakav je“.

Mnogi građani pohvalili su TV Una na profesionalnom izveštavanju jučerašnjih protesta. Direktor Informativnog programa TV Una Slavko Beleslin kazao je da ne želi da komentariše napade na taj medij zbog izveštavanja s jučerašnjeg protesta građana u Beogradu, rekavši da TV Una profesionalno radi svoj posao.

Izvor: nova.rs