Devojčica (9) uništila proizvode u radnji – Potez majke razbesneo prodavce: Ovako se upropaštavaju deca

Poslednjih dana stalna tema na mrežama i u javnosti jeste ponašanje dece. Priča se o svim dobrim, ali i lošim primerima iz svakodnevnice. Jedna žena na Tviteru je objavila kakvoj sceni u parfimeriji je prisustvovala.

Naime, objasnila je da je bila u lokalnoj parfimeriji kada je devojčica uzrasta oko 9 godina uništila nekoliko stvari, da bi na kraju majka stala na njenu stranu, i dala joj veoma loš primer.

„U lokalnoj drogeriji, devojčica (9 godina), otišla na kozmetiku dok njena mama nešto kupuje, otvara redom labela i gnječi ih prstima. Prodavačica je uhvati u tome i zovne mamu da joj kaže da je devojčica upropastila nekoliko labela. Majka počne da vrišti na prodavačicu, govori joj da laže, dok devojčica plače i vidi da joj prolazi. U jednom trenutku posle rasprave devojčica prizna da je kopala jer je mislila da su testeri. Majka ponovo vrišti na prodavačice i čuvara i pita pošto su ta njihova „zlatna“ labela. Odbija da plati, još jednom izvređa prodavačice (gomila psovki i uvreda) kako napadaju devetogodišnje dete i, posle svega, uvređeno izađe napolje sa detetom, bez da plati. Svi gledamo za njom i ne možemo da dođemo sebi. Zaključak je jasan, napisala je ona, sa porukom „Kako upropastiti rođeno dete“.

Nakon njene objave počeli su da se ređaju komentari:

„Pa klinka je tu najmanje kriva. Mama je od malih nogu uči kako da urinira po drugima, samo se razurlaj. Realno, roditelji stvarno ne mogu baš uvek da kontrolišu šta će deci da padne na pamet, al ova reakcija je bas bezobrazluk“, napisao je neko.

„Sad razmišljam kad je moj brat kao mnogo mlađi dok se igrao sa loptom polomio prozor na kući gde su bili podstanari. Tetka kaže „Sad moramo da platimo čika Stojanu prozor, znači kad idemo u grad nema autići na akumulator“. Brat prihvatio bez problema jer zna da je on to uradio“, prisetio se detinjstva drugi Tviteraš.

„Ja sam moju prvi put kad se valjala po radnji, jer nije dobila što je htela, izbila po guzici i nikad se više nije ponovilo. Pre toga sam sa izvinila radnicama unapred i objasnila da je to u cilju vaspitanja isključivo. A baš je bila mala, deca probaju da vide do koliko mogu ići“, napisala je jedna mama.

„Ništa „jaaaaoj, ja se izvinjavam, dajte mi ta labela, platiću štetu, šta da radim sad. Nema nazad“. Ovo je jedan od razloga zašto su nam deca takva, kakva su. Ne mora da je tuče, ali mora da prihvati krivicu na sebe, pa da posle porazgovara sa njom“, posavetovao je neko.

„Ja u drogeriji videla devojku od 20 godina koja je oborila omekšivač za veš od tri litre, pukao, prosuo se po celoj radnji, svi se klizaju, ona lepo,tap,tap i izađe. Niti se izvinila niti platila. Ništa me više ne čudi“, komentarisali su ljudi.

Kurir.rs