Desetine hiljada korisnika dobilo opomene pred trajno isključenje iz MTS-a iako su platili račune: Svima poslato isto pismo

Iako je izmirio sve svoje obaveze prema MTS-u, kao što to uvek radi svakog 20. u mesecu, Aleksandar Stojanović iz Beograda u poštanskom sandučetu našao je opomenu pred isključenje. Isti problem snašao je i desetine hiljada drugih korisnika Telekomovih usluga. Svima su stizale oprečne informacije – od sistemske greške do „želja korisnika“.

Kako ističe sagovornik Nove, odmah nakon što je video opomenu neprijatno se iznenadio, jer zna da svaku obavezu kad je o računima reč izvršava na vreme. U opomeni pred isključenje usluga koja je dostavljena Aleksandru navodi se da je MTS ustanovio dugovanje zaključno s julom ove godine.

Piše i da je krajnji rok za uplatu novca bio 27. septembar, a naznačeno je i da će usluge biti trajno ugašene.

Uznemiren, u prvih mah posegao je da plati račun, ali je uvidom u svoj e-banking shvatio da je račun platio još pre nekoliko dana. Privatnim kanalima saznao je da greška nije do njega, već do MTS-a, čija je IT služba poslala desetinama hiljada korisnika u Srbiji isti mejl, s pretnjom da će im Telekomove usluge biti trajno isključene ukoliko ne izmire dugovanja (koja su već izmirili).

Brojni MTS i Telekom operateri zatrpani su poslednjih dana telefonskim pozivima nezadovoljnih korisnika koji su, kao i Aleksandar, svoj račun uredno platili, ali im je opomena svejedno stigla. Svima su, po nalogu menadžmenta, upućivali isto objašnjenje, uz izvinjenje: u pitanju je greška. Reč je bukvalno o desetinama hiljada ljudi u Srbiji koji su dobili upozorenje poput ovog, nezvanično saznajemo.

U želji da neko iz MTS-a pojasni o čemu je reč, iz redakcije Nove poslali su pitanja na adresu ove kompanije, ali do objavljivanja teksta nije bilo nikakvog odgovora.

Izvor: nova.rs