Članovi porodice okupili se na oproštaju od Siniše: Prvi čovek Lacija dirnuo Arijanu emotivnim gestom (FOTO)

Čitavog dana veliki broj građana Rima u kolonama čekaju ispred rimske opštine Kampidoljo kako bi rekli svoje poslednje zbogom neponovljivom Siniši Mihajloviću.

Ovom pretužnom skupu prisustvuje cela Sinišina porodica – supruga Arijana, ćerke Viktorija i Virdžinija i sinovi Miroslav, Dušan i Nikolas u suzama i slomljeni od bola primaju izjave saučešća.

Na komemoraciju je došla i premijerka Italije Đorđa Meloni.

Sin Siniše Mihajlovića, Dušan Mihajlović i brat Dražen prekrili su kovčeg slavnog fudbalera srpskom trobojkom – zastavom zemlje koju je on mnogo voleo i čiji dres je ponosno nosio godinama.

I prvi čovek Lacija Klaudio Lotito došao je kako bi odao počast legendarnom fudbaleru Siniši Mihajloviću.

Lotito je njegovoj supruzi Arijani poklonio dres Lacija sa brojem 11 i prezimenom Mihajlović.

Od Siniše se oprostio i trener Napolija Lučano Spaleti.

„Fudbal je izgubio vrednu osobu. Uvek je bio ljubazan prema meni“ istakao je Spaleti.

„U poslednje vreme smo često razgovarali, kada je trenirao Bolonju bio mu je potreban saradnik, tražio je od mene informacije o nekome koga sam poznavao. Probudili smo naše prijateljstvo koje smo gajili jedan prema drugom“, rekao je čuveni trener.

I napadač Rome Vićenco Motela odao je počast našem fudbaleru i treneru Siniši Mihajloviću. Ovaj proslavljeni Italijan razgovarao je dugo sa Sinišinom suprugom Arijanom.

Mnogobrojni visoki funkcioneri grada Rima došli su da odaju počast našem proslavljenom Srbinu. Saučešće porodici izrazio je predsednik rimskog Senata, Ignasio la Rusa, a prelepim rečima ose d Siniše oprostio i savetnik za turizam Alesandro Onorata.

„Slomio nam je srca, njegova borba protiv bolesti bila je i naša. Imao sam čast da ga vidim kako igra, kako trenira, živi u ovom gradu. Danas smo tu blizu njegove porodice, njegove supruge i dece“ saopštio je Alesandro Onorata, savetnik za turizam.

„Rimljani su pokazali naklonost koju su gajili prema njemu“, dodao je on.

I prethodna dva dana se ceo svet oprašta od legendarnog asa koji je ostavio neizbrisiv trag. Od Siniše se takođe opraštaju mnogobrojni klubovi, bivši saigrači, čelnici, treneri, sportisti, navijači širom sveta… Sa avih strana stižu emotivne oproštajne poruke.

Na oproštaju su primetna i obeležja fudbalskog kluba Lacija i Rome, dva rimska kluba za koje je Siniša igrao, ali i šalovi Torina i Bolonje koje je on trenirao.

Izvor: kurir.rs